Şekerspor’da sessizlik devam ediyor

Şekerspor’da sessizlik devam ediyor

TFF 2. Liginde ikinci sezonunu geçirecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekersporda iç ve dış transfer çalışmaları devam ediyor.

Sakatlığı nedeni ile yeni sezonda da verim alınamayacağı düşünülen kaleci Emrehan Ceylan ile yolların ayrılmasının ardından yeni bir kaleci için transfer çalışmalarını yoğunlaştıran transfer komitesi, kaleci arayışlarına devam ediyor. Yeşil-beyazlılar, büyük bir gizlilikle yürütülen transfer çalışmaları içerisinde defans, orta saha ve forvet için genç ve kaliteli isimlerle temaslarını sürdürüyor.
Öte yandan transferde nasıl bir politika izleneceği ve takım içinde hangi futbolcuların gidip hangi futbolcuların kalacağı kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. Henüz kesin bir açıklama yapılmamasına karşın teknik adam Kartal’ın hazırladığı rapora göre İshak, Şinasi, Hüseyin, Muhammet Reis, Gürsel, Ömer Ali ve opsiyon hakkı Şekerspor’da bulunan Emre gibi isimlerin takımda kalmasını istediği belirtiliyor. Şekerspor’un milli futbolcusu Ömer Ali için ise Fenerbahçe’nin ısrarcı olduğu, ancak yeşil-beyazlıların bu futbolcuyu vermek istemedikleri öğrenildi.
Ayrıca Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal ile birlikte İstanbul’da bulunan Futbol Şube Sorumlusu Fatih Hıdıroğlu ve transfer komitesi üyesi Selim Uysal dış transferde alınması düşünülen oyuncularla ilgili görüşmeler yaparken, transferde aceleci davranılmadığı belirtildi. Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence,  yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirterek, “Transferde aceleci değiliz. Konyaspor’un durumunun da netleşmesini bekliyoruz. Şehrin hedeflerini belirlemek adına Konyaspor’un yapacağı kongre ve kongre sonrası yaşanacaklar önemli” dedi.
2. LİG 4 GRUPTA 45 TAKIMLA OYNANACAK
Öte yandan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2009-2010 futbol sezonunda TFF 2. Lig’in 4 grupta oynanmasını kararlaştırdı. Federasyondan yapılan açıklamada, yönetim kurulunun aldığı karara göre, TFF 2. Lig’de 3 grupta 11, 1 grupta ise 12 takım olmak üzere toplam 45 takım mücadele edecek. Çift devreli lig usulüne göre yapılacak müsabakalar sonucunda 11 takımlı gruplarda ilk 2 sırayı alan takımlarla, 12 takımlı grupta ilk 3 sırayı alan ekipler Yükselme Grubu’na katılmaya hak kazanacak. 4 grupta kalan 9’ar takım ise klasman gruplarında devam edecek. 9 takımdan oluşacak ve çift devreli lig usulüne göre yapılacak Yükselme Grubu’nu ilk 2 sırada bitiren takımlar, Bank Asya 1. Lig’e çıkmaya hak kazanacak. Bank Asya 1. Lig’e çıkacak 3. ve son takım ise klasman gruplarını lider olarak tamamlayan ekiplerle, Yükselme Grubu’nda 3., 4., 5., ve 6. sırayı alan takımların yapacağı play-off eleminasyon maçları sonucunda belli olacak. Klasman gruplarında son 3 sırayı alan takımlar ise TFF 3. Lig’e düşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.