Şekerspor’da 2. etap başlıyor

Şekerspor’da 2. etap başlıyor

Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını Bolu Geredede yaptığı antrenmanlarla tamamlayan Konya Şekerspor, ikinci etap çalışmalarına yarın sabah yapacağı antrenmanla start verecek.

İki günlük iznin ardından bugün Bolu’da toplanacak olan Yeşil Beyazlılar ikinci etapta teknik ve taktik ağırlıklı antrenmanlar yapacak. Hazırlık maçlarına da önem veren temsilcimiz 3 Ağustos’ta başlayacak olan futbol turnuvasına da katılacak. Yeşil Beyazlılar ikinci etap çalışmalarını 10 gün sürdürecek.

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence Bolu Gerede’de yapılan ilk etap çalışmaların verimli geçtiğini ifade etti. Takımın eksiklerini gördüklerini ifade eden Başkan Erence “10 günlük ilk etap kampımız istediğimiz şekilde geçti. Yeni oyuncular ile eski oyuncuların kaynaşma sorunu çözüldü. Bu konuda her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yapılan hazırlık maçlarında ise takımımızın eksiklerini gördük ve kadromuzu şekillendirmeye başladık. Denenmek için getirdiğimiz bazı oyuncularla ise yollarımızı ayırdık. Bugün yapacağımız Sakaryaspor ile yapacağımız hazırlık maçında ise takımımızın eksiklerini görmeye çalışacağız. Bu maçtan sonra ilk etap çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. İkinci etap çalışmalarımız ise daha yoğun bir tempoda geçecek. Antrenmanlarımız teknik ve taktik ağırlıklı geçecek. Bu etapta takımımızın iskeletini oluşturmaya çalışacağız. Son etap’ta ise eksiklerimizi gidererek yeni sezona sorunsuz başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
ŞEKER’İN İLK RAKİBİ TURGUTLUSPOR
Öte yandan TFF 2. Lig’de 2009-2010 sezonu fikstürü, dün İstanbul’da çekildi. TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, ligin ilk maçında Turgutluspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar Ligin 2. haftasında ise Alanyaspor’u konuk edecek. Ataköy Olimpiyatevi’nde gerçekleştirilen kura çekimine, Futbol Federasyonu Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, profesyonel maç planlama ve organizasyon müdürü Ufuk Şepik ile TFF 2. Lig 1, 2, 3 ve 4. gruplarda mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı. Ayrıca lig mücadelesi 30 Ağustos tarihinde başlayacak ve 16 Mayıs 2009 tarihinde sona erecek.
Fikstür çekimine TFF Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman çekilişte yaptığı konuşmasında; “Yeni sezonda tam 30 ayrı şehrimizden temsilcilerin bulunduğu TFF 2. Lig’deki kulüplerin centilmence ve fair play kuralları çerçevesinde mücadele ederek Türk futbolunun köklü geçmişine ve modern yüzüne yakışır bir performans sergilemeleri en büyük temennimiz. TFF 2.Lig kulüplerini ilgilendiren önemli bir yenilik, sportif reklam ve ekipman talimatında yapılan değişiklikler oldu. Kulüplerimiz yeni sezonda forma ön yüzlerinin yanı sıra arka yüzü ve şortlarının sağ ön yüzüne de sponsorluk alabilecek. Ayrıca TFF 2. Lig kulüplerinin kendi veya başka bir kulübün futbolcusu ile imzaladığı sözleşmenin tescili için ödeyeceği miktar, futbolcu başına 400 liradan 40 liraya indirilerek önemli bir destek sağlanmış oldu. Haziran ayındaki mali genel kurulda sayın başkanımızın da belirttiği gibi TFF 2.Lig kulüplerine destek kapsamında 55’er bin TL kaynak ayrıldı” dedi.
Yapılan kura çekimi sonrası, 4 gruptaki ilk hafta maçlarının programı şöyle: 1. Grup: Zeytinburnuspor-Güngören Belediyespor, Gebzespor-Körfez Belediyespor, Yalovaspor-Türk Telekomspor, Tavşanlı-Sakaryaspor, Bozüyükspor-Pendikspor, Beykoz 1908 AŞ (Bay). 2. Grup: Tepecikspor-İstanbulspor, Fethiyespor-Göztepe, Turgutluspor-Konya Şekerspor, Alanyaspor-Akhisar Belediyespor, Denizli Belediyespor-Sarıyer, Eyüpspor (Bay). 3. Grup: Karsspor-BUGSAŞ Spor, Erzurumspor-Pursaklarspor, Akçaabat Sebatspor-T. Karadenizspor, Ofspor-Çorumspor, Tokatspor-Çankırı Belediyespor, Etimesgut Şekerspor-Kırşehirspor. 4. Grup: Adana Demirspor-Şanlıurfaspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediye DİSKİ Spor-Malatyaspor, Belediye Vanspor-İskenderun Demir Çelik, Adıyaman-Tarsus İdmanyurdu, Elazığspor-Kahramanmaraşspor, Mardinspor (Bay).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.