Şekerspor Turgutlu sınavında

Şekerspor Turgutlu sınavında

TFF 2. Ligde perde bugün oynanacak karşılaşmalarla açılıyor. 2. Grupta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Ligin ilk maçını Manisa deplasmanında Turgutluspor ile yapacak.

Turgutlu 7 Eylül Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 16.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Bursa bölgesi hakemleri yönetecek. Turgutlu ile Şekerspor arasında oynanacak zorlu maçta Sinan Cem İyihuylu düdük çalacak. İyihuylu’nun yardımcılığını ise Oğuz Akar ve İhsan Topsakal yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Aziz Sonat.

Lig’in ilk haftasına galibiyetle başlamanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, Turgutluspor deplasmanından üç puanla dönmek istiyor. Zorlu maç öncesinde her hangi bir eksik bulunmayan Şekerspor’da, sağ arka adalesinde küçük bir sorun olan ve hafta içinde sadece düz koşular yapan Cafercan’ın durumu henüz bir netlik kazanmadı. Galatasaray’dan alınan genç yetenek Cafercan, teknik adam İsmail Kartal’ın görev vermesi halinde forma şansı bulabilecek. Ancak tecrübeli hocanın uzun lig maratonu öncesinde tecrübeli futbolcuyu riske etmemesi bekleniyor.
Teknik Direktör İsmail Kartal, bugün Turgutluspor ile yapacakları zorlu karşılaşma ile lige başlayacaklarını söyledi. Manisa ekibini deplasmanda mağlup etmek istediklerini ifade eden Kartal; “Lig’e iyi ve moralle başlamak için alacağımız galibiyet çok önemli. Rakibimiz Turgutlu da kendi evinde oynamanın getirdiği avantajı iyi kullanmak isteyecektir. O açıdan bakıldığında her iki ekip içinde oldukça zorlu bir karşılaşma olacak. Ancak biz istediğimizi alarak evimize dönmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Hazırlık dönemi boyunca futbolcularımın azmi ve çalışmaları beni çok memnun etti. Bunun için bugün oynayacağımız bu zorlu karşılaşmadan istediğimizi alarak döneceğimize inanıyorum. Oldukça iyi bir kadro kurduk. Daha genç ve daha diri bir takımla ligde başarılı işler yapacağımıza inanıyorum. Benim bu konuda futbolcularıma olan güvenim tam” diye konuştu.
Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise bugün Turgutlu önünde önemli bir sınava çıkacaklarını söyledi. Turgutlu maçını kazanmak istediklerini ve tek düşüncelerinin lige iyi bir başlangıç yapmak olduğunu ifade eden Erence; “Geçtiğimiz sezonda başarılı bir performans ortaya koyarak tecrübemizi artırdık. Bank Asya Ligi’nin kapısından dönerek üzüldük ancak ilk senemizde böyle bir başarı yakalamak bizi gelecek için umutlandırdı. Bu sezon daha kaliteli bir ekiple ligde mücadele edeceğimizi düşünüyorum.  Özellikle uyum sorununu çok kısa bir sürede aşmamız bizim için çok önemli bir avantaj oldu. Bu sezon oldukça çetin bir ligde mücadele edeceğimize inanıyorum. Bütün takımlar iyi transferler yaptı ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Bizde iyi bir ekip olduk. Önümüzde büyük hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için mücadele edeceğiz. Konya’nın ve Şeker camiasının anlının akı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.