Şekerspor tur atladı

Şekerspor tur atladı

Türkiye Kupasında ilk kez mücadele eden Şekerspor, Ankara Demirsporu 3-0 yenerek tur atladı

TFF 2. Lig 2. Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, bu sene ilk kez mücadele ettiği Türkiye Kupası’nda dün başkent temsilcisi Ankara Demirspor ile karşı karşıya geldi. Turgutlu maçında gelecek için iyi sinyaller veren yeşil-beyazlılar TFF 3. Lig ekibi Demirspor’u 3-0 mağlup etti. Yeşil-beyazlılar aldığı bu sonuçla bu sezon ilk kez katıldığı Türkiye Kupası’nda 2. kademe maçında mücadele etme hakkı kazandı.
Ankara Cebeci İnönü Stadında oynanan maça yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, oldukça etkili başladı. Sağlı sollu ataklarla Demirspor kalesini zorlayan Şekerspor aradığı golü 323. dakikada buldu. Bu dakikada bileklerini konuşturan Samet Maviş, 3 Demirspor’lu defans oyuncusuna çalım attıktan sonra ceza alanına girdi ve karşı karşıya kaldığı kaleciyi de mağlup ederek Şekerspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra ataklarının hızını kesmeyen yeşil-beyazlılar 2. golü bulmakta gecikmedi. Maçın 45. dakikasında Cafercan’ın ceza yayı üzerinden sol ayağıyla attığı füze doksan diye tabir edilen yere gitti ve Şekerspor 2-0’ı yakaladı. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.
Maçın ikinci yarısında da üstün olan taraf yine Şekerspor oldu. Şinasi, Rıdvan ve Anıl ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen temsilcimizın farkı artırma çabaları sonuç verdi. Maçın 68. dakikasında Cafercan’ın ara pası ile topla buluşan Murat kaleci ile karşı karşıya geldi ve düzgün bir vuruşla durumu 3-0’a getirdi. Maçın geri kalan bölümleri yine Şekerspor’un üstünlüğü ile geçerken başka gol olmadı ve temsilcimiz maçtan 3-0’lık skorla ayrıldı.
Öte yandan Lig’in ilk haftasında geçtiğimiz hafta sonu Turgutluspor ile karşılaşan ve evine bir puanla dönen yeşil-beyazlılar, Ankara Demirspor karşılaşmasının ardından Konya’ya dönerek 2. hafta karşılaşması için hazırlıklara başladı. Önümüzdeki hafta sonu kendi saha ve seyircisi önünde Alanyaspor’u ağırlayacak olan yeşil-beyazlılar, bugün tek idman yapacak ve günü tamamlayacak. Yarın yeniden çalışmalara başlayacak olan temsilcimiz yapacağı çift idmanla zorlu karşılaşmanın çalışmalarını tamamlamış olacak. Temsilcimiz taraftarlarının önüne ilk kez çıkacağı maçtan mutlak 3 puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor.

STAD: Cebeci İnönü
HAKEMLER: Serdar Sözlevi, Evren Tutkun, Gökmen Canlıdinç
ANKARA DEMİRSPOR: Kadir Bellibaş, Gökhan, Aykut, Yavuz (Kadir), Hüseyin Bak, Selçuk, Cengiz, Hakan, Hüseyin Korkmaz (Fevzi), Salih, Yasin
KONYA ŞEKERSPOR: Ziya, Samet Maviş (İshak), Gökhan, Samet Gören, Şinasi, Cafercan, Murat, Engin, Anıl, Onur, Rıdvan (Abdullah)
GOLLER: Dk. 32 Samet Maviş, dk. 45 Cafercan, dk. 68 Murat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.