Şekerspor morali kupada buldu

Şekerspor morali kupada buldu

TFF 2. Lig 2. grupta mücadele eden Konya Şekerspor Türkiye Kupası 2. kademe maçında Turgutlusporu 2-1 yenerek bir üst tura çıktı.

Ligde oynadığı 6 maçta 5 beraberlik 1 yenilgi alarak henüz üç puanla tanışamayan yeşil-beyazlı ekip kupada ise galibiyetini sürdürdü. Türkiye Kupası birinci kademe maçlarında Ankara Demirspor’u 3-0 gibi net bir skorla yenen Konya Şekerspor ikinci kademe maçında da Turgtluspor’u 2-1’le geçmeyi başardı. Kupada alınan bu galibiyetin lig maçları açısından moral olması bekleniyor. Daha önce Turgutluspor ile sezonun açılış maçında karşılaşan yeşil-beyazlı ekip rakibi ile 1-1 berabere kalmıştı. Bu beraberlikle lige başlayan Konya Şekerspor daha sonra sahasında Alanyaspor’a kaybetti. Aldığı bu yenilgiden sonra 4 hafta yenilmeyen yeşil-beyazlılar bu maçlarda galip gelmesini de başaramadı ve toplam 5 beraberlik aldı. Şekerspor Ligde yaşadığı bu krizi kupada bulduğu galibiyetlere üzerinden atmak istiyor.  Ligde bu haftayı maç yapmadan geçirecek yeşil-beyazlı ekip 8. hafta maçında ise Göztepe deplasmanına konuk olacak.

Kupada alınan galibiyetin ardından konuşan teknik direktör İsmail Kartal Ligde aradıkları galibiyeti kupada bulduklarını ve bu morali lige de taşımak istediklerini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı Kartal, “ Ligde henüz galibiyetle tanışamadık. Bunun üzeremizde inanılmaz büyük bir baskısı vardı. Bu durumdan bir an önce kurtulmamız gerekiyordu. Alacağımız bir galibiyetin bizim adımıza çok şeyi değiştireceğini biliyorduk. Ligde çıktığımız son Akhisar Belediye Gençlik maçında da aradığımız galibiyeti bulamadık. Bu maçın ardından oynayacağımız ilk maçı kesinlikle kazanmak istiyorduk. Ligde oynayacağımız Göztepe maçı öncesinde Kupada Turgutluspor ile eşleştik. Rakibimizle sezonun açılış maçında karşılaşmıştık ve zorlu deplasmandan1-1’lik beraberlikle dönmüştük. Kupada da karşı karşıya geldik. Bizim içinde bulunduğumuz durum nedeniyle galibiyete daha çok ihtiyacımız vardı. Bu isteğimiz sahaya yansıttık ve bize lazım olan şeyi aldık diye düşünüyorum. Artık bu moralle lige dönmemiz gerekiyor. Bu galibiyet bize ligde doping olacaktır diye düşünüyorum. Önümüzde Göztepe deplasmanı var. Bu maçın hazırlıklarına ara vermeden başlayacağız. Pazartesi günü ise İzmir’e hareket edeceğiz ve çalışmalarımıza  orada devam edeceğiz. Tüm camia olarak ligde alacağımız bir galibiyetin bizi üst sıralara taşıyacağını biliyoruz. Kupada da bir moral yakaladık. Bu moral ve isteklerimizi birleştirerek zorlu deplasmanda bu şanssızlığımızı kırmak istiyoruz” diye konuştu
Bu haftayı bay geçecek olan Konya Şekerspor 8. hafta maçında deplasmanda Göztepe ile karşı karşıya gelecek. Mücadele 7 Ekim tarihinde oynanacak.     
FOTO ALTI: Ligde aradığı galibiyeti kupada bulan Konya Şekerspor’da moraller az da olsa yerine geldi. Turgutluspor’u 2-1 yenerek bir üst tura çıkan yeşil-beyazlı ekipte gözler artık 7 ekimde oynanacak Göztepe maçına çevrildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.