Şekerspor Maltepe sınavına hazır

Şekerspor Maltepe sınavına hazır

TFF 2. Lig 3. Klasman Grubunda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yarın kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Maltepespor maçının hazırlıklarını tamamladı.

Dün yaptığı çift idmanla çalışmalarına son noktayı koyan yeşil-beyazlılar, bugün sabah Recep Konuk Tesisleri’nde yeniden bir araya gelerek yapacağı ter idmanının adından kampa girecek ve maç saatini beklemeye başlayacak. Ligi zirvede tamamlamanın hesaplarını yapan Şekerspor, Maltepe önünde mutlak galibiyet almayı istiyor.

14. haftayı 51 puanla, ikinci Telekomspor’un 4 puan önünde kapatan yeşil-beyazlılar, yarın evinde Maltepe’yi mağlup edip, Telekom’un puan kaybetmesini bekleyecek. Grup şampiyonluğu için avantajlı konumda olan yeşil-beyazlılar Maltepe’yi yener, Telekom da İstanbulspor deplasmanından puansız dönerse, temsilcimiz son 3 haftaya en yakın rakibi önünde 7 puan farkla girmiş olacak. Yeşil-beyazlılarda sakatlıkları süren Ferhat Yayla, Kenan Başkan ve kart cezalıları Emirhan ile İshak forma giyemeyecek. Maltepespor maçını sezonun en önemli karşılaşmalarından biri olarak nitelendiren Teknik Direktör İsmail Kartal, oyuncularını rehavete kapılmamaları için uyardı. Cezalı İshak ve Emirhan’ın yokluğunda genç yıldız Ömer Ali’ye görev vermeyi düşünen tecrübeli çalıştırıcı, bu oyuncudan çok şey bekliyor.
Maltepe maçını kazanarak bitime üç hafta kala liderliğini sürdürmek isteyen temsilcimiz 16.haftada deplasmanda Telekomspor ile final gibi bir mücadeleye çıkacak. 17.haftada evinde Etimesgut Şekerspor’u konuk edecek yeşil-beyazlılar İstanbulspor deplasmanıyla lig perdesine nokta koyacak. En yakın rakibi Telekomspor’un da puan kaybetmesini bekleyecek yeşil-beyazlıların duruma göre, grupta şampiyonluğu bitime bir ya da iki hafta kala ilan etme ihtimali bulunuyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, yarın oynayacakları Maltepe maçını kazanarak hedeflerine doğru emin bir adım daha atmak istediklerini söyledi. Kendi saha ve seyircileri önünde oynayacakları maçta bu avantajlarını iyi kullanmak istediklerini ifade eden Kartal; “Ligde kolay takım yok. Her takım her takımı yenebilecek güçte. Bunun bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rehavete kapılmadan, ciddiyetle mücadele edip Maltepe maçından da galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum. Evimizde vereceğimiz bu zorlu sınavdan galibiyetle ayrılmak Telekom karşısına moralli çıkacağımıza inanıyorum. Telekom ile aramızdaki puan farkını sürdürmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Telekomspor deplasmanından sergileyeceğimiz performans alacağımız puanlar Play-Off’a giden takımı da belirleyecek. Ancak öncelikle Maltepespor maçından istediğimiz sonucu almamız gerekiyor. Bu konuda futbolcularıma olan güvenim tam” diye konuştu.
Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise, taraftarlarının önünde oynayacakları maçta mutlaka kazanmak istediklerini söyledi. Taraftarlarının desteğine her zaman olduğu gibi bu maçta da ihtiyaç duyduklarını dile getiren Erence; “Tüm camiamızı ve Konyalı sporseverleri Maltepe karşısında yanınızda görmek istiyoruz. Onların bize vereceği destek ile bu maçtan da anlımızın akı ile çıkacağımız düşünüyorum. Hedefimize ulaşmak için emin adımlar attık ve bu adımların devamının geleceği konusunda teknik ekip ve futbolcularımıza olan güvenimiz tam” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.