Şekerspor, İstanbul seferinde

Şekerspor, İstanbul seferinde

TFF 2. Lig 3. Klasman grubunda mücadele eden ve ligi 9 puan farkla zirvede götüren yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, grubun son maçında yarın İstanbulspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Zorlu maçın hazırlıklarını dün yaptığı tek idmanla tamamlayan yeşil-beyazlılar, bugün sabah yeniden bir araya gelerek hava yolu ile İstanbul’a hareket edecek. Mali As Başkan Veysel Yarar Kafile Başkanlığı’nda yola çıkacak olan temsilcimiz İstanbul Green Park Otel’de kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak.  

Etimesgut Şekerspor’u yenerek ligde kalma mücadelesi içinde olan takımların kaderine etki etmeyeceğini gösteren yeşil-beyazlılar İstanbulspor’u da yenerek lige galibiyetle nokta koymak istiyor. Yeşil-beyazlılarda cezaları sona eren Murat, Cem Baki ve Şinasi İstanbulspor deplasmanında forma giyebileceği belirtilirken, cezalı Emre Köksal ve sezonu kapatan kaleci Emrehan İstanbul deplasmanına götürülmeyecek. Şekerspor, ligin son maçını kazanarak Play-Off maçları öncesinde moral bularak ligi kapatmak istiyor.
Geçen hafta evinde konuk ettiği Ankara temsilcisi karşısında sahaya birçok oyuncusundan yoksun çıkmasına rağmen rakibini rahat geçen yeşil-beyazlılar İstanbul’dan galibiyetle dönerek ligi 63 puanla noktalamak istiyor. Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, hiçbir şaibeli söylentiye yer vermemek için İstanbul deplasmanında sahaya tam kadro ile çıkacağı kaydedildi. Öte yandan bir süre kadro dışı kalmasına rağmen başarılı bir grafik ortaya koyan Faruk Temel, ligde son haftaya girilirken gol krallığı yarışında 14 golle 3.sırada yer alıyor. Krallıkta Zeytinburnusporlu Ender Alkan 16 golle zirvede yer alırken, Kırşehirsporlu Mustafa Kaya ise 15 golle ikinci sırada yer alıyor. Geçen hafta Etimesgut ağlarına 3 gol birden göndererek krallıkta iddialı hale gelen Faruk’un gol kralı olması için İstanbulspor ağlarına 3 gol göndermesi, Zeytinburnusporlu Ender’in ise haftayı boş geçirmesi gerekiyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, yarın İstanbulspor önünde ligdeki son sınavlarına çıkacaklarını söyledi. Oynayacakları maçın sıralamadaki durumları açısından her hangi bir önemi bulunmadığını ancak Play-Off’a moralli gitmek için kazanmak istediklerini ifade eden Kartal; “İstanbulspor’un ligdeki durumu bizi ilgilendirmiyor. Her hangi bir şaibeye fırsat vermemek için mücadele edeceğiz. Kazanmak ve Play-Off için moral bulmaktan başka bir hesap yapmıyoruz. Bütün bir sezon boyunca anlımızın akı ile mücadele ettik. Ligi de bu şekilde tamamlayıp hedefimiz olan Bank Asya 1. Ligi’ne kavuşmak istiyoruz. Bunu başarmaktan başka bir düşüncemiz bulunmuyor. Ekip olarak camia olarak inandık ve şu ana kadar kalitemizi ispatladık. Ligin son maçından üç puan alarak hedefimize doğru emin bir adım daha atmak istiyoruz” diye konuştu.
Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence ise, İstanbul deplasmanına galibiyet için gittiklerini söyledi. Bank Asya 1. Ligi’ne ulaşmak için camia olarak hedefe kilitlendiklerini ifade eden Erence; “Play-Off maçlarında zorlu rakipler bizi bekliyor. Hedefimize ulaşmak ve bu zorlu maçlarda başarılı olmak için ligi moralli bitirmek istiyoruz. Bunun için bugün oynayacağımız İstanbul maçını kazanarak ligi galibiyetle tamamlamak istiyoruz. Biz yönetim kurulu olarak teknik heyet ve futbolcularımıza başarılı olacakları konusunda güveniyoruz. İnşallah şu ana kadar ligde ortaya koyduğumuz performansı Play-Off maçlarında da ortaya koyarak başarılı olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.