Şekerspor, ilk bölümü tamamladı

Şekerspor, ilk bölümü tamamladı

Yeni sezonda TFF 2. Lig 2. Grupta mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, Bolu kampının ilk etabını dün oynadığı Sakaryaspor maçı ile tamamladı.

Zorlu karşılaşmanın ardından dinlenmeye çekilen yeşil-beyazlılar, bugünü izinli geçirecek. Yarın kamp merkezi Bolu Termal Otel’de yeniden bir araya gelecek ve Perşembe günü ikinci dönem hazırlıklarına başlayacak. 10 gün sürecek ikinci etap çalışmalarını günde çift antrenman yaparak sürdürecek olan Konya Şekerspor hazırlık maçlarına da devam edecek. Yeşil Beyazlılar 3 Ağustos’tan itibaren Adıyamanspor’un düzenleyeceği turnuvaya katılarak eksiklerini görme fırsatı bulacak.
Bir diğer taraftan da transfer çalışmalarının son bölümlerini tamamlamanın hesaplarını yapan yeşil-beyazlılar, son olarak transfer ettiği Cafercan’ın ardından Taylan’ı da renklerine bağlamak istiyor. Şanlıurfaspor’da forma giyen Taylan Eliaçık ile her konuda anlaşan yeşil-beyazlı yönetim kurulu, kulübünün yüksek tuttuğu bonservis bedelinde indirim yapmasını bekliyor.  
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal Bolu Gerede’de yapılan ilk etap çalışmaların verimli geçtiğini ifade ederek “10 günlük ilk etap kampımız istediğimiz şekilde geçti. Yeni oyuncular ile eski oyuncuların kaynaşma sorunu çözüldü. Bu konuda her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Yapılan hazırlık maçlarında ise takımımızın eksiklerini gördük ve kadromuzu şekillendirmeye başladık. Denenmek için getirdiğimiz bazı oyuncularla ise yollarımızı ayırdık. Bugün yapacağımız Sakaryaspor ile yapacağımız hazırlık maçında ise takımımızın eksiklerini görmeye çalışacağız. Bu maçtan sonra ilk etap çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. İkinci etap çalışmalarımız ise daha yoğun bir tempoda geçecek. Antrenmanlarımız teknik ve taktik ağırlıklı geçecek. Bu etapta takımımızın iskeletini oluşturmaya çalışacağız. Son etap’ta ise eksiklerimizi gidererek yeni sezona sorunsuz başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Yeni sezon kendilerini güçlü rakiplerin beklediğini kaydeden tecrübeli teknik adam” Zor bir grupta mücadele edeceğimizi biliyoruz. Her takımın bir hedefi var. Bizimde bir hedefimiz var ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı yaparak maçlarımızı kazanmaya bakacağız. İnşallah Konya Şekerspor olarak bu sezon hedeflediğimiz noktaya geliriz” dedi.
2. LİG FİKSTÜRÜ ÇEKİLİYOR
2009-2010 sezonu TFF 2. Lig fikstürü bugün İstanbul’da çekilecek.. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Ataköy Olimpiyat Evi’nde gerçekleştirilecek kura çekimi saat 11.00’de başlayacak. Kura çekimine Federasyon yetkilileriyle birlikte takımların başkan veya temsilcileri katılacak. Bu yıl Ege grubunda Play-Off mücadelesi yapacak olan Şekerspor’u genç yöneticiler Selim Uysal ve Osman Önder temsil edecekler. Şekerspor’un en güçlü rakipleri arasında Sarıyer ve Denizli Belediyespor gibi takımlar bulunmakta. Öte yandan, daha önce TFF 2. Lig Fikstürü ile birlikte çekileceği açıklanan TFF 3. Lig Fikstürü, TFF tarafından açıklanacak ileri bir tarihte çekilecek.
TFF 2. Lig 45 takımla 4 grupta oynanacak. Buna göre yeni sezonda, TFF 2. Lig’de üç grupta 11, bir grupta da 12 takım yer alacak. Çift devreli lig usulüne göre oynanacak müsabakalar sonucunda 11 takımlı gruplarda ilk iki sırayı alan takımlarla, 12 takımlı grupta ilk üç sırayı alan ekipler Yükselme Grubu’na katılmaya hak kazanacak. Dört grupta kalan 9’ar takım ise klasman gruplarında mücadele edecek. 9 takımdan oluşacak ve çift devreli lig usulüne göre oynanacak Yükselme Grubu’nu, ilk iki sırada bitiren takımlar Bank Asya 1.Lig’ine çıkmaya hak kazanacak. Bank Asya 1. Lig’ine çıkacak 3. ve son takım ise klasman gruplarını lider olarak tamamlayan ekiplerle, Yükselme Grubu’nda 3,4,5 ve 6.sırayı alan takımların oynayacağı Play-Off eliminasyon maçları sonucunda belli olacak. Klasman gruplarında son üç sırayı alan takımlar ise TFF 3.Lig’e düşecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.