Şekerspor hedef büyütüyor

Şekerspor hedef büyütüyor

İlk defa yükseldiği TFF 2.Ligi şampiyon bitirerek play-off oynamaya hak kazanan temsilcimiz Şekerspor önümüzdeki sezon Bank Asya 1.Lige direk yükselmenin hesaplarını yapmaya başladı.

Play-Off maçlarının ilkinde Şanlıurfaspor’u mağlup etmesine rağmen Tarsus İdmanyurdu karşısında tecrübesine yenilen yeşil-beyazlılarda Bank Asya için mücadele edecek kadronun önümüzdeki günlerde şekilleneceği belirtildi. İskelet kadroyu bozmayı düşünmeyen yönetim ve teknik heyetin yapılacak birkaç takviye ile Bank Asya’ya direk yükselmeyi düşünen bir takım oluşturmak istediği belirtildi. Şekerspor’un da mücadele ettiği kademe grubunu ikinci sırada bitirerek yükselme grubuna yükselen Mersin İdmanyurdu’nun buradan Bank Asya 1.Lig’e yükselmesi Şekerspor yönetimini de bu doğrultuda hareketlendirdi. Kademe grubunda kaybettiği puanlarla yükselme grubu şansını kaçıran yeşil-beyazlılar, önümüzdeki sezon Play-Off oynamadan Bank Asya 1.Lig’e yükselmeyi düşünüyor.

Şekerspor ile 3 yıllık sözleşme imzalayan ve uzun vadede hedeflerini Süper Lig olarak belirten Teknik Direktör İsmail Kartal’ın da bu hedefleri gerçekleştirmek için önümüzdeki günlerde yönetim ile bir araya gelecek. Ara transferde takıma kazandırdığı oyuncularla ligi açık ara şampiyon bitiren, Bank Asya 1.Lig’in kapısından dönen Kartal’ın bu hedefler doğrultusunda uzun vadede Süper Lig’e çıkacak bir takım oluşturmak istediği belirtildi.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, geride kalan maçların kısa bir değerlendirmesini yaparak takımı iyi bir noktaya getirdiklerini söyledi. Ankara’da oynadıkları Play-Off maçlarında ise iyi futbol oynadıklarını ifade eden Kartal: “Maçların ilki iyi geçti ancak ikinci maçta iyi niyetli ve hırslı mücadele etmemize rağmen oldukça tecrübeli ve dengeli bir futbol ortaya koyan Tarsus’u geçmeyi başaramadık. Ancak takımın iyi bir yere geldiğini ve sezon başında belirlenen hedeften daha iyi bir netice il ligi tamamladığını düşünüyorum. Bütün bir sezon boyunca ekip olmanın ve camia olarak başarıya kenetlenmenin meyvelerini aldık. Bu konuda tüm emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Gerek yönetim kurulu gerekse futbolcular başarı için ellerinden geleni yaptılar. Tüm ekip olarak verdikleri mücadeleden dolayı herkesi kutluyorum” diye konuştu.
Yeni sezon için çok daha büyük hedefleri belirleyeceklerini ve bunun için en kısa zamanda çalışmalara başlayacaklarının altını çizen Kartal; “Daha güçlü bir takımla, önümüze daha büyük hedefler koyarak yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Geride bıraktığımız sezonu ve ortaya koyduğumuz performansı masaya yatırarak daha tecrübeli bir ekiple neler yapabileceğimizin hesaplarını yapacağız. İyi bir takımız ve iskelet kadromuzu korumayı düşünüyoruz. Yapacağımız yerinde transferlerle daha iyi bir ekip olacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki afta içinde yönetim kurulu ile bir araya gelerek çalışmalara başlayacağız” dedi.
Konya sporunun başarısız bir sezonu geride bırakmasına rağmen Bank Asya 1.Lig maçları için play-offlara katılan Şekerspor, Konya’nın gururu oldu. İki sezon önce amatör küme süper grupta mücadele eden, geçtiğimiz yıl TFF 3.Lig’den 2.Lig’e yükselen yeşil-beyazlılar Bank Asya 1.Lig’e katılamamanın buruk sevincini yaşıyor. 2.Lig’de sezon başında kademe grubundan yükselme grubuna katılma şansını kaybeden yeşil-beyazlılar, klasman grubunu şampiyon bitirerek play-offlara katılmaya hak kazanmıştı. Geçen hafta oynanan play-off maçlarının ilkinde Şanlıurfaspor’u 3-2 mağlup eden temsilcimiz, Tarsus İdmanyurdu’na 3-1 yenilerek Bank Asya 1.Lig’e yükselme şansını kaçırmıştı. Diltaş Eğitim Kurumları da Şekerspor gibi Konya sporu adına başarılı bir sezonu geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl Meram Belediyespor’un birinci lige veda etmesiyle voleybol birinci ligde takımı bulunmayan Konya, Diltaş Eğitim Kurumları ile önümüzdeki sezon yine birinci lig heyecanı yaşayacak. Uzun ve planlı bir çalışmanın ardından voleybol birinci ligine yükselen Diltaş, burada kalıcı olup önemli başarılar yakalamak istiyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.