Şekerspor galibiyetle kendine geldi

Şekerspor galibiyetle kendine geldi

TFF 2. Lig 2. grupta mücadele eden Konya Şekerspor haftalardır devam eden galip gelememe sıkıntısını geçtiğimiz Pazar günü oynadığı İstanbulspor maçında kırdı.

Sezon başından buyana oynadığı maçlarda sadece bir yenilgi almasına rağmen taraftarlarını mutlu edemeyen yeşil-beyazlı ekip İstanbulspor’u 3-0 yenerek ilk galibiyetini aldı. Genç kadrosu ve mücadeleci yapısını gol yollarında etkin kullanamayan Şekerspor bu sıkıntısını İstanbulspor karışsında kırarak  3 gol birden buldu. Yeşil-beyazlı ekip aldığı bu net skorun yanında bir çok gol pozisyonunu ise yine değerlendiremedi.  Pazar günü sahasında sezonun 9. hafta maçını oynayan Şekerspor kazanmak için her şeyi yaptı. Maç boyunca oyuncuların hırslı ve agresif yapısı geride kalan haftalardaki stresin artık son bulmasını istercesineydi. Yeşil-beyazlı ekip 90 dakika sonunda rakibi İstanbulspor’u 3-0’lık skorla mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Haftalardır süren beraberlik serisini de galibiyetle sonlandıran Şekerspor puanını 9’a yükseltti.

Kendileri için gerekli olan galibiyeti biraz geç de olsa almanın kendilerine büyük moral sağladığını ifade eden Konya Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal bundan sonra her şeyin daha güzel olacağını söyledi. Kartal, “ Sezon başından buyana iyi futbol oynuyoruz bazı maçlarda hakemleri bazı maçlarda ise direkleri geçemedik. Kötü oynadığımız maçlarda vardı. Ancak her zaman mücadele gücümüz en üst seviyedeydi. Eksiklerimiz yok mu? Tabiî ki var. Sezon başında bütün takımların yaşadığı ekonomik kriz gibi bizde aynı krizden etkilendik ve istediğimiz birkaç oyuncuyu alamadık. Ancak yinede iyi bir takım oluşturduğumuzu düşünüyorum. İstanbul maçından aldığımız gollü galibiyet bizim için büyük moral oldu.  Geçtiğimiz haftalarda yaşadığımız gol sıkıntısını bu hafta attığımız 3 golle telafi ettik. Yine de kaçırdığımız bir çok pozisyon oldu. Bunu gidermek için çalışacağız. Eminim bu dakikadan sonra her şey Şekerspor’un lehine gelişecektir. Oyuncuların ve camianın morali yerine geldi. Artık önümüzdeki maçı düşünmeliyiz. Bu morali avantaj olarak kullanmalıyız. İlk galibiyetimiz alarak puanımızı 9’a çıkardık inşallah bu galibiyetlerin arkası gelecek ve Şekerspor hak ettiği üst sıralara yükselecektir” diye konuştu.
Yeşil-beyazlı ekibin üst sıralarla arasındaki puan farkı azalırken alt sıradaki rakipleri ilede arasında çok fazla fark bulunmuyor. Şekerspor’un bulunduğu grupta 9. hafta sonunda şu sonuçlar alındı: Denizli Belediyespor  1-0  Alanyaspor, Eyüpspor  1-0  Turgutluspor, Sarıyer  1-0  Fethiyespor, Akhisar Belediye Gençlik 1-0  Tepecikspor,
Konya Şekerspor  3-0  İstanbulspor A.Ş.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.