Şeker’in yaş ortalaması 23

Şeker’in yaş ortalaması 23

TFF 2. ligde Play-Off mücadelesi vermeye hazırlanan ve lig hazırlıklarını Bolu Termal otelde kamp yaparak sürdüren Şekersporda özel maçlar serisi de bugün başlayacak.

Hafta başında, Bolu’ya giderek kampa giren yeşil-beyazlılar, sabahları kondisyon ve öğleden sonrada top tekniğine dayalı antrenmanlar olmak üzere günde çift çalışma yapıyor. Yeşil-beyazlı takımda birinci dönem kampı 28 Temmuz’da sona erecek ve futbolculara iki gün izin verilecek. Şekerspor’da iki ve üçüncü dönem lig hazırlıkları da Bolu Termal otelde yapılacak kampla devam edecek. Öte yandan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz gün Malatyaspor’un savunma oyuncusu Turgay Koyuncu’yu renklerine bağladı.

Şekerspor’da, takımın yaş ortalaması da 26’dan 23.4’e indirildi. Takımın en yaşlısı, geçen yılda yeşil-beyazlı formayı giyen Sinasi Ev ile bu yıl Tarsus’tan transfer edilen Kadir Demirel oldu. Bu futbolcuları 30 yaşla Ziya Aydın izlemekte. 27 yaşındaki iki futbolcu, yeni transferler Samet Gören ve Evren Otyakmaz. 26 yaşındaki Serkan ile 25 yaşındaki Muhammet reis, yaşlı ile genç oyuncular arasında barajı oluşturmakta. Şekerspor’un en genç oyuncuları; alt yapıdan gelen 17 yaşındaki İshak ve Ömer Ali. Abdullah Çoban 18, yeni transfer İslam Altunkan ise 20 yaşla diğer genç futbolcular olarak dikkat çekmekte. Diğer futbolculardan: Ali Melih, Anıl, Gürsel, Ahmet Turan 22, Hasan Engin ve Onur Akbay 23 yaşında.
Şekerspor, Bolu kampında, Denizli Belediyespor adına düzenlenen futbol turnuvasına katılacak. Temsilcimiz, turnuvada ilk maçını bugün, Ege grubundaki rakiplerinden Denizli Belediyespor ile oynayacak. Termal otelin sahasındaki maç saat 15.00’de başlayacak. Geçen yıl Play-Off’ta kaçırdığı Bank Asya 1. ligine bu yıl yükselmeyi hedefleyen Şekerspor, 23 Temmuz’da ise Sakaryaspor ile karşı karşıya gelecek. Yeşil-beyazlılar, turnuvadaki son maçlarını ise 27 Temmuz Pazartesi günü Turgutluspor ile oynayacaklar.
Yeşil-beyazlı takımda, kadronun iki oyuncuyla daha takviye edilmesi için transfere çalışmaları da sürdürülüyor. Lige 9 eski, 11 yeni, 6 BAL takımı oyuncusu ve 8’de denemek amacıyla kampa götürülen oyuncu olmak üzere 34 futbolcuyla hazırlanan Şekerspor’da, teknik kadronun isteği doğrultusunda 3 yeni transfer daha yapılacak. Kulüp Başkanı Yavuz Erence’nin verdiği bilgiye göre, bir stoper, bir orta saha ve bir forvet oyuncusu alınarak transfer tamamlanacak. Bu konuda temaslar sürdürülüyor. Orta saha için düşünülen ismin Denizlisporlu Zafer Çevik olduğu, ancak bu futbolcuyla henüz para konusunda anlaşma sağlanamadığı ileri sürüldü. Şekerspor’un yeni transferlerinden Hasan Engin Ekler 16 ve Murat Gürbüzer ise daha önce 4 kez U18 Genç Milli takım formasını giydi.
Şekerspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, Bolu kampında yaptıkları çalışmadan memnun olduğunu söyledi. Takımın durumunun iyi olduğunu, eski ve yeni futbolcuların kaynaşarak iyi bir takım olma yolunda emin adımlar attıklarını ifade eden Kartal; “Önümüzdeki sezona kalite bir ekip olarak başlayacağımızı düşünüyorum. Genç ve mücadeleci bir ekip kurduk. Yapacağımız 1 veya 2 transferle ise kadroyu tam olarak şekillendireceğiz. Ayrıca burada yapacağımız hazırlık maçları ile takımın son durumunu görme imkanımız olacak. İlk maçı kendi grubumuzda bulunan takımlardan Denizli Belediyespor ile yapacağız. Bu maçta takımda bulunan genç futbolcuları deneme imkanı bulacağız” dedi.
Ayrıca yapılan transferleri de değerlendiren Kartal; “Şekerspor’un disiplinini örf ve adetlerini taşıyabilecek ve Konya Şekerspor’u en iyi şekilde temsil edecek oyuncuları transfer ettiğimizi düşünüyorum. Transfer politikamız bu şekilde devam edecek. İnşallah yeni sezonda adımıza yakışır şekilde mücadele ederek mutlu bir şekilde sezonu sonlandırmak istiyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.