Şeker’in U-13 takımı Mersin Grubu’nda

Şeker’in U-13 takımı Mersin Grubu’nda

2008 - 2009 sezonu, kulüplü küçükler U13 Türkiye futbol şampiyonası birinci kademe maçları bugün 16 İl Merkezinde başlayacak.

 Federasyonun programına göre, maçlar 27 Haziran tarihinde sona erecek. Birinci kademe maçlarına, 110 takımın katılacak ve 16 grupta oynanacak. Fikstüre göre, 14 grup 7’şer, 2 grup ise 6’şar takımdan oluşmakta. Konyaspor ve Şekerspor U13 takımları, grup merkezlerine dün giderek kampa girdiler. Servet Atun yönetimindeki Konyaspor kafilesi Ersoy otel, Ahmet Arslan yönetimindeki Şekerspor kafilesi ise Eğirdir’de konaklıyor. Her iki takımda da 20’eşer futbolcu yer aldı. Şekerspor kafilesinde antrenör olarak Abdurrahman Baysangur ve Alpaslan Uysal bulunuyor.
Kulüplü küçükler, futbol grup maçlarına, yerel ligler 59 İl’de bin 355 takımın katılmasıyla oynandı. Konya ligi maçları 2 grupta yapıldı ve Şekerspor ile Konyaspor gruplarında birinci olarak Konya şampiyonluğu içini karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçene maçı 2-1 kazanan Şekerspor Konya birincisi oldu.  Grup maçlarında, 1996 ve daha sonra doğumlu futbolcular oynayabilecek. Bu kategoride grup birincisi olan 16 takım, 1-3 Temmuz 2009 tarihlerinde ikinci kademe maçlarına çıkacaklar. Karşılaşmalar, 4 ayrı grup merkezinde oynanacak ve finalist takımlar belirlenecek.
Konya şampiyonu Şekerspor, 9. grup olan Isparta grubunda mücadele edecek. Yeşil-beyazlı ekibin grubunda, iki Antalya temsilcisiyle birlikte Denizli, Kütahya, Muğla ve İzmir takımları yer alıyor. U13 liginde Konya irincisi olan ve Mersin grubunda tur vizesi arayacak olan Konyaspor’un grubunda ise şu temsilcileri yer alıyor.  Adana, Hatay, Malatya, Kayseri, Niğde, Aksaray. Gruplarda teknik toplantı dün akşam saatlerinde ilgili İl merkezlerinde yapıldı.
B GENÇLER FİNALLERİ İSTANBUL’DA
2008-2009 Sezonu B Gençler Türkiye Şampiyonası İkinci Kademe müsabakaları 24 takımın katılımıyla 8 ayrı grup merkezinde oynandı. 3’er takımın yer aldığı grup müsabakaları sonunda birinci olan 8 takım finallere katılmaya hak kazandı. Şekerspor, Aksaray grubunda birinci olarak finallere katılmayı hak kazanmıştı. Gruplarını birici sırata bitirerek finallere katılmaya hak kazanan takımlar şunlar: Konya Şekerspor, Altay, Beşiktaş, Trabzonspor, Diyarbakır Kayapınar Belediye, Gençlerbirliği, Ankaraspor ve Bucaspor. Türkiye Futbol Federasyonunca yapılman açıklamaya göre, B Gençler Türkiye Şampiyonası finalleri 25-28 Haziran 2009 tarihleri arasında İstanbul’da oynanacak. Şekerespor7da hazırlıklar dünden itibaren hazırlıklara başladı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.