Şekerde tarihi gelişme

Şekerde tarihi gelişme

Spor Toto 2. Ligde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, olağan genel kurulunu geçtiğimiz gün gerçekleştirdi

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, olağan genel kurulunu geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri’nde yapılan kongrede Konya için tarihi kararlar alındı. Kulüp başkanlığını yürüten Yavuz Erence’nin güven tazelediği kongrede, yönetim kurulu yeniden şekillendi ve Konyaspor ile birleşme kararı çıktı. Alınan birleşme kararı ile her iki kulübün yönetimleri bir araya gelecek yapılan görüşmeler sonunda birleşmenin detayları önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak.

Yıllardır konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen birliktelikte tarihi bir dönemece gelindi. Şehrin iki önemli kulübü Konyaspor ve Konya Torku Şekerspor yakın bir tarihte birleşme kararı alacak. Birleşme sürecinde ilk adım Konyaspor’un adının değişmesiyle atılacak. Yeşil beyazlılar uzun süredir kendisine bir isim sponsoru arıyordu.  Bu noktada çeşitli firmalarla görüşen ancak istediği teklifi alamayan yönetim Konya Şeker yönetimiyle yaptığı temasların olumlu geçtiği öğrenildi. Buna göre Konyaspor gelecek sezonda ligde Torku Konyaspor ile mücadele edecek.

Konya Şeker’in bu isim sponsorluğu neticesinde Konyaspor’a 3 milyon lira isim sponsorluğu bedeli ödeyeceği iddia edildi. Konyaspor Başkanı Ahmet Şan konuyla ilgili olarak, “Tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. Yıllardır hedeflediğimiz ancak bir türlü başaramadığımız bir olayın gerçekleşmesine yaklaştık. Eğer bunu başarabilirsek futbol şehri olma adına da ciddi bir adım atılmış olacak ” dedi. Birleşme noktasında Konya’nın yöneticilerinin ve siyasilerinin de devrede olduğu öğrenildi.

ŞEKERSPOR, ANADOLU SELÇUKLU OLUYOR

Bu birleşmeye göre Şekerspor’da da belli değişimler yaşanacak. Öncelikle takımın adının Anadolu Selçuklu Spor Kulübü olarak değişmesinin gündem olduğu gelen bilgiler arasında. Bu doğrultuda takım renklerinin ve ambleminin de değişmesi muhtemel.  Şekerspor’un yıldızları da gelecek sezonda Torku Konyaspor’da forma giyecek. Ayrıca Şekerspor’un altyapı takımı olması planlanıyor. Buna göre Torku Konyaspor’da forma şansı bulamayacak oyuncular bu takıma gönderilerek daha fazla şans bulmaları ve kendilerini geliştirmeleri sağlanacak. Bu birleşme neticesinden en çok memnun olanlar ise taraftar oldu. Yeşil beyazlı camia iddiaların dile getirilmesi ardından sevinçlerini sosyal medya üzerinden ifade ederken, bu birleşmenin hayırlara esile olmasını temenni ettiler.

Konya Torku Şekerspor’da yapılan olağan genel kurulda, Yavuz Erence başkanlığındaki yönetimle yola devam edilmesi kararlaştırıldı. Genel Kurulda konuşan Başkan Erence, Konya sporu ve Konyaspor için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceklerini belirtti. Konyaspor ile birleşme konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulunan Erence “Bugünden itibaren Konyaspor yönetimiyle ilişkilerimizi ve görüşmelerimizi en üst seviyeye çıkartacağız. Gerekli her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Buna son dönemde ciddi anlamda olgunlaşan birleşme fikri de dahil” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.