Şeker Diyarbakır önünde

Şeker Diyarbakır önünde

Geçtiğimiz hafta Balıkesir karşısında aldığı yenilgi ile moral kaybeden Konya Şekerspor, bugün kendi saha ve seyircisi önünde Diyarbakırsporu konuk ediyor. Temsilcimizin tek hedefi kazanmak

Geçtiğimiz hafta Balıkesir karşısında aldığı yenilgi ile moral kaybeden Konya Şekerspor, bugün kendi saha ve seyircisi önünde Diyarbakırspor’u konuk ediyor. Temsilcimizin tek hedefi kazanmak

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, ligin 14. haftasında bugün Diyarbakırspor ile kendi saha ve seyircisi önünde karşı karşıya geliyor. Recep Konuk Tesisleri’nde oynanacak olan karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan iki ekibin zorlu randevusunu Eskişehir bölgesi ulusal hakemlerinden Hasan Hüseyin Yıldırım yönetecek. Yıldırımın yardımcılığını Özgür Kaya ve Fatih Yelseli yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Ali Şencan. Yeşil-beyazlıların Diyarbakır karşısında vereceği sınavda görev yapacak olan hakem Hasan Hüseyin Yıldırım, Şekerspor’un ilk kez bir maçında düdük çalacak.

Geçtiğimiz haftalarda ligde ve kupada iyi sonuçlar alan ancak lider Balıkesir karşısında aldığı yenilgi ile yeniden kan kaybeden Şekerspor, Diyarbakırspor maçını kazanmaktan başka bir şey düşünmüyor. Yeşil-beyazlılar alacağı galibiyetle bir taraftan ligin üst basamaklarına doğru tırmanmak isterken bir diğer taraftan da kendisini yakından takip eden Diyarbakırspor ile arasında puan farkını açmanın hesaplarını yapıyor. Şekerspor’da, sakatlıkları devam eden kaleci Akın ve Erkan dışında önemli bir eksik bulunmuyor. Ayrıca Konya Şekerspor’da Diyarbakırspor maçı öncesinde üç futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Murat Dilek, Mehmet Balban ve Özgür Çelik ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular Diyarbakırspor maçında kart gördükleri takdirde ligin 15. haftasında oynanacak olan Gaziosmanpaşa maçında forma şansı bulamayacak.

Öte yandan 2. ligde 14. hafta maçları bugün oynanacak Konya Şekerspor-Diyarbakırspor karşılaşması dışında tamamlandı. Sezon başında takımı tamamen yenileyen Konya Şekerspor sezonun ilk devresinde istediğini bulamadı. 14. haftaya ateş hattına yakın olan 12. sırada giren yeşil-beyazlı ekibin devre arasında takıma transferler yapması bekleniyor. Şekerspor kendi sahasında oynadığı 6 maçını 3’ünü kazandı. Yeşil beyazlı ekip 1 maçta berabere kalırken 2 maçta ise yenildi. Temsilcimiz bu maçlarda 13 gol attı 8 gol yedi. Rakip Diyarbakırspor ise dış saha maçlarında 1 galibiyet 2 beraberlik 3 yenilgi aldı. Kırmızı-yeşilli ekip bu maçlarda rakip kalelere 7 gol atarken kendi kalesinde 10 gol gördü. 

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, bugün oynayacakları Diyarbakır maçında tüm taraftarlarını yanlarında görmek istediklerini söyledi. Ligde iyi bir çıkış yakalamak için mutlaka kazanmaları gereken bir maça çıkacaklarını ifade eden Erence; “Ligin ilk yarısını moralli bitirmek istiyoruz. Bunun için öncelikle bugün evimizde oynayacağımız Diyarbakır maçından üç puan almanın hesaplarını yapıyoruz. Kendi saha ve seyircimizin önünde kazanmaktan ve iyi bir çıkış yakalamaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Bunun için bugün taraftarlarımızın bize vereceği desteğe ihtiyacımız olacak. Diyarbakır karşısında vereceğimiz zorlu sınavda tüm Konya’yı ve Şekerspor camiasını yanımızda görmek istiyoruz. Onların desteği ile üç puanı hanemize yazdıracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

BURAK TAŞPINAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.