Şehitler ölümsüzdür

Şehitler ölümsüzdür

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, “Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız” ayetiyle şehitlerin Rab’leri katında ödüllendirildiğini dile getirdi

Tüm Eğitim Yardımlaşma Araştırma Derneği (TEYAD) nin Cuma sohbetlerinde Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu; “Şehitlerimizi Anma ve Vefa Gecesi” üzerine bir konuşma yaptı, Poçanoğlu: “Hz. Hamza şehitlerin efendisidir, Hz. Ali de cesaretiyle Hakk’ı üstün tutmuştur. Cennet karşılığında can ve mallarını Allah satın almıştır.” Dedi.  Ömer Lütfi Ersöz’ün Cengiz Numanoğlu’ndan “İndirin Maskesini Siyonist Şeytanların”ve “Şehitler Diyor ki” isimli şiirlerini okumasından sonra Bedir’den Çanakkale’ye kadar kutsal değerleri için mücadele edip şehit olan aziz şehitlerimizi anarak gerçek anlamda şehitliğin sevgiliye kavuşmanın başlangıcı olduğunu belirtti.

ONLAR ALLAH’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTULAR

Poçanoğlu, Allah yolunda peygamberimizin izinden giden şehitleri cihat açısından ele aldı: “Cihat olmadan var olmak mümkün değildir. Cihat İslâm binasının çatısıdır.” Enes bin Malik amcası İbniNadr’ın Bedir Savaşı’na katılamamasından dolayı yaşadığı sıkıntı içinde bulunmuş, kendisi Uhut Savaşı’nda 80 kılıç darbesiyle şehit olmuş, cesedi parçalanmıştır. İnfak üzerinde duran Poçanoğlu “İnfak sadece maldan vermek değildir, gerektiğinde candan da verebilmektir. Allah yolunda infak ediniz, kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayın. Peygamberimizi evinde misafir eden Ebu Eyyubel Ensari İstanbul önünde bu ruhla mücadele etmiştir.”

“Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” ayetiyle onların Rab’leri katında ödüllendirildiğini belirten Poçanoğlu; “Sizin için korku yoktur, şehitler Allah’ın lütfuyla müjdelenmiştir.” Peygamberimiz: “Cennete giren hiçbir kimse tekrar yeryüzüne dönmek istemez, ancak şehitler müstesna, onlar şehitliğin üstün mertebesini, Allah katındaki derecelerini gördükçe tekrar dünyaya dönmek, Allah yolunda savaşıp tekrar şehit olmak isterler.”

Poçanoğlu, Kur’an-ı Kerim müminlerin önünde bir rehberdir. Müminler Kur’an’a sarıldıkları müddetçe tarih tekerrür etmiştir. Bedir ve Uhut Savaşları’nın anlayışı İstanbul’un fethinde, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da tekrar ortaya çıkmıştır. Mümin bu inanca sahip olduğu müddetçe tarih yeniden yazılacaktır. Şehitler ,“Ya Rabb’i bizim ayaklarımızı sabit kıl. Kafirler topluluğu karşısında bir zafer nasip et.” diye dua ederler. “Allah, müminlerden mallarını ve canlarını, onlara verilecek cennet karşılığında satın almıştır. Onlar, Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler. Bu, Allah üzerine hak bir vaattir.” ayetiyle şehitliğin önemine vurgu yaptı.

ÖLÜMSÜZ AKINCI

Bir kuşağın öğretmeni, haksızlıklar karşısında zulme kafa tutan Metin Yüksel hakkında bilgi veren Poçanoğlu;, “Metin, 17 Temmuz 1958’de doğmuş, 23 Şubat 1979’da şehit olmuştur. Tebliğ ve ikna kabiliyeti yüksek olduğu için İslâmî hareketin sözcülüğünü yapmıştır. Davasını yaymak için Şûrâ ve Davet dergilerini çıkarmış, Akıncıların yürüyüşünde megafonuyla en önde yürümüştür.”

Metin Yüksel ile Ankara’da tanıştıklarını kendisini Konya’ya davet ettiğinde Kayalıpark’ta orada boyacılık yapan Doğanlar Mahallesi çocuklarını başına toplayıp marşlar, sloganlar öğreterek etrafında bir kalabalık toplamış gördüğünü belirten Poçanoğlu; “Metin Yüksel her ânını değerlendiren bir insandı. İslâm şehitleri mal, mülk, makam, ganimet peşinde olmamıştır. Metin ve Edip aynı babanın çocukları olmasına rağmen kardeşi İslâm dâvâsı uğruna şehit olurken o farklı yollara sapmış, başkaları onu sahiplenmiştir.”

KORKAKLARLA ZAFER KAZANILMAZ

Siyasetle arasına mesafe koyan MTTB’nin Gölge dergisini çıkartarak Anadolu’ya yayıldığını söyleyen Poçanoğlu; “İslâmî hareketi toplumun tüm katmanlarına yaymak için Akıncılar Derneği kuruldu. 15 yerde şubesi açıldı. Mânen ve maddeten gençliğin sesi olmuştur. Bir topluluk cesaretli olmazsa Kösedağ Savaşı’nda olduğu gibi ülkeyi yönetenler korkularından savaştan kaçarak Moğollara Anadolu’nun kapılarını açmışlardır. Nizamettin Ali dışında hazineyi koruyan kimse kalmamıştır. Bizim esas meselemiz birbirimizle çekişmemizdir. Sabredin, Allah sabredenlerle birliktedir.”

Poçanoğlu konuşmasının sonunda her yerde var olan Bedir ruhuyla yeniden dünyaya farklı bir açıdan bakmamız gerektiğini belirtti. Selim Ceylan’ın “Çanakkale Kasidesi” okuması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası şehitler için okunan hatmin duası İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından yapıldı. Program sonunda TEYAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Oğuz ve Üyeler Ömer Lütfi Ersöz, Yunus Gören ve Durmuş Sözer tarafından Ahmet Poçanoğlu’na günün anısına dernek plaketi takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimiyle toplantı sona erdi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.