Şehit Metin Düzgün anısına hatim yemeği

Şehit Metin Düzgün anısına hatim yemeği

Konya Şehit Aileleri Derneği tarafından 15 yıldır devam ettirilen geleneksel hatim programı, bu kez İstanbul Beşiktaş'daki bombalı terör saldırısında 27 yaşında şehit olan polis Metin Düzgün anısına yapıldı.

Şehit Düzgün için hatim yemeği verildi. Yine başta şehit Metin Düzgün olmak üzere, tüm şehitlerimize hatim duası yapıldı. Hatim programına; İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Meram Kaymakamı Resul Çelik, İŞKUR Müdürü Emrah Keleş, Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, Selçuklu İlçe Müftüsü Nusret Karabiber, Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, şehit babası Harun Düzgün, şehit annesi Hatice Düzgün, şehit aileleri ve davetliler katıldı.  Konya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Recep Pekdemir, şunları kaydetti: “Yaptığımız programlarla hem şehit aileleri arasındaki bağı güçlendiriyoruz hem de evlatlarımızı hayırla yad ediyoruz. Şehitlerimiz ölmedi. Onları anmanın mutluluğunun ise tarifi olamaz. Şehadet mertebesi bir müminin bu dünyada ulaşabileceği en ulvi makamdır. Allah, bizlere şehitlerimizi her daim anmayı ve onların uğrunda can verdiği vatanımızı daha çok sevmemizi ve değerini bilmemizi nasip eylesin. Dernek olarak bu tür organizasyonları çok önemsiyoruz. Büyüklerimizi ve kardeşlerimizi yanımızda gördüğümüz de ise ayrı bir mutluluk içine giriyoruz. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkürü borç biliriz.”

Şehit babası Harun Düzgün ise gözleri yaşlı bir şekilde “Biz, oğlumuzu kaybettik ama vatan sağ olsun. Bir evladımız gitti, binlerce evladımız geldi. Evlat acısının tarifi yok ama Allah, sabrını veriyor. Allah, başta oğlum şehit Metin Düzgün olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimize de şifalar nasip eylesin. Geride kalan mehmetçiğimize de güç ve kuvvet versin. Bu programlar sayesinde bizim de içimiz biraz rahatlıyor” dedi. Şehidimiz Metin Düzgün, Osmangazi Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştu. Düzgün, Polis olmadan önce Konya Numune Hastanesi'nde görev yapan babası Harun Düzgün'ün, bağlı olduğu şirket aracılığıyla aynı hastanenin bilgi işlem bölümünde çalıştı. Yaklaşık 4 yıl burada asgari ücretle çalışan Düzgün, daha sonra polis memurluğu sınavlarına girip, bu sınavları kazandı. Çok sevdiği mesleğini yaparken şehit olan Düzgün'ün, ilk görev yerinin de İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi olduğu biliniyor.

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.