"Seferber olduk"

"Seferber olduk"

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Keykubat Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısı ile 2016-2018 yılları arasında yaptıkları hizmetleri anlattı.

2016-2018 yılları arasında gerek merkez kampüste gerekse ilçelerde öğrencilerin daha rahat bir şekilde eğitim görmesi için yatırım projelerine ağırlık verdiklerini söyleyen SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Yatırımların hayata geçirilmesi için seferber olduk" dedi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Keykubat Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısı ile 2016-2018 yılları arasında yaptıkları hizmetleri anlattı. Rektör Şahin'e yardımcıları; Prof. Dr. Mehmet Okka, Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Hüseyin Kara eşlik etti. Yatırımları ile ilgili sunum yapan Rektör Şahin, ayrıca gazetecilerin sorduğu soruları da yanıtladı.

GEÇMİŞ DÖNEMİN KALINTILARI VAR

3 yıl önce göreve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühü ile geldiğini ifade eden Rektör Şahin, Selçuk Üniversitesi'nin 12. rektörü olarak atanmaktan duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirdi. Selçuk Üniversitesi'nin 1975 yılında kurulduğunu hatırlatan Şahin, ayrıca Selçuk'un en kalabalık üniversite olduğunu da aktardı. 206 devlet üniversitesi arasında Selçuk Üniversitesi'nin 16. sırada yer aldığını kaydeden Şahin, şunları kaydetti: "Son 25 yılımı üniversite içinde geçirdim. Süreç ile ilgili suçlu aramadığımı belirtmek isterim. 25 yıllık süreç içinde üniversite üzerinde oluşan travmaya atıfta bulunmak istiyorum. Geçmiş dönemde çok düşmanlıklar oldu. O günkü husumetler bugün hala devam ediyor. Birbiri ile konuşmayan, 'O olursa ben burada olmam' diyen insanlar var üniversitenin içinde. Arkasından üniversitemize bir Okyanus operasyonu yapıldı. O süreç, Selçuk Üniversitesi'ni ele geçirme süreciydi. 183 bürokrat ve akademisyen tutuklandı ve hapse atıldı. O dönemde yapılan hukuki işlerden bile ceza alanlar oldu. O dönemin kalıntısı var. İnsanlar, hiç bir iş yapmamak için elinden geleni yapıyorlar. Bir sorumluluk altına imza atmamak ve işi yokuşa sürmek için direniyorlar. Böyle bir bürokrat kadrosu ile iş yürütmeye çalışıyoruz."

KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMEYİ BAŞARABİLDİK

"Rektör yardımcılığını yaptığım FETÖ'cü rektör dönemi ve 15 Temmuz süreci de büyük travma yaşattı" diyen Rektör Şahin, "Üniversitede 15 Temmuz öncesi bir kadrolaşma vardı. Hak eden insanlara kadro verilmiyordu ve bu üniversitedeki bilim adamları ve akademisyenler kadro  alamadığı için farklı yerlere gittiler. Bu da ciddi kan kaybı oluşturdu. 15 Temmuz yaşandı. Bu girişim, büyük bir faciadır. Biz, yaşanan krizi üniversitede temizlik yapabilme adına fırsata çevirdik.   Devletimizin talimatı ile 223 kişiyi ihraç ettik. Aralarında akademisyen, idari personel ve taşeron işçiler bulunuyordu. Krizi fırsata çevirmeseydik, bu kadar insan ile uğraşmaya devam edecektik. İnsanlara haksız diplomalar verildi. Sınav soruları çalındı. Şuan bu sıkıntılara yine rastlıyoruz. Bir vatandaşın Ales puanı 70, icmal kağıdında 73 yazıyor. Sıralamada diğer adayların önüne geçiriliyor. Bunların hepsinin bilgisi elimizde. Bir adayın yazılı kağıdında 57 puan var, icmal kağıdında 87 yazıyor. Bir sürü usulsüzlük ve yolsuzluk var bu anlamda. Biz, bunlarla mücadelemizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

YATIRIMLAR İÇİN SEFERBER OLDUK

Ayrıca 2016-2018 yılları arasında üniversitedeki yatırımlar ile ilgili de bilgiler veren Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Açık ve kapalı spor tesislerimizi yeniledik. 1.1 Megavatlık GES projesinin tamamlamak üzereyiz. Bu sayede kendi enerjimizi üreteceğiz. Yeşil bina projemiz devam ediyor. Ziraat ve Veteriner Fakültelerinin çiftliklerinin altyapısının yenilenmesini tamamladık. Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesinin inşaat çalışması sürüyor. Ayrıca 48 yataklı yoğun bakım ünitesi yapımı tamamlandı. Ünitemiz 48 yatak kapabitesine sahip içerisinde 8 adet temas izolasyon odası, 4 adet ilaç hazırlık odası, kirli ve temiz depoları bulunmaktadır. 7 yataklı Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesinin yapımı tamamlandı ve hizmete açıldı. 18 yataklı Palyatif Bakım Merkezi tamamlandı. Tıp Fakültesi Hastanesi yemekhanesinin onarımı ve hastanenin elektrik alt yapı tadilatı tamamlandı. Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Doğum Acil Servis Soğutma Grubu onarımı ve hobi bahçelerinin yapımı bitirildi. Kampüs çevre duvarlarının ve demir parmaklıklarının yapımı ve giriş nizamiyelerindeki eksiklikleri tamamladık. Kampüs içinde öğrenciler için yeni sosyal esis inşaatı konusunu hallettik. İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte inşaatının yapımını tamamladık. Mühendislik Fakültesi Merkezi Derslik 2. etabını bitirdik. Bu, bizden öncekilerin en büyük hayaliydi ve sürekli konuşuluyordu. Yerinden yönetim için rektörlük binasını üniversite içine taşıdık. Keykubat Köşkü'nü tamamladık ve hizmete açtık. Beyhekim Diş Hekimliği Fakültesi Semt Polikliniği hizmete girdi. Kampüs Camiinin ek inşaatlarının hibe ile tamamlanması gerçekleştirildi. 100 yataklı hasta konuk evini hizmete sunduk. Yunak MYO'yu eğitim-öğretime açtık. Sivil Havacılık Yüksekokulunu eğitime açtık. 2017-2018 öğrenim yılında ilk öğrencilerini alan Eczacılık Fakültesi'nde şuan 3 bölüm, 12 akademik personel ve 62 öğrenci ile eğitim devam etmektedir. Lafta değil, tüm MYO'lara TSE Belgesi verildi. Sektörel hizmetler otomasyonunu aktif hale getirdik. Akşehir Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi'ni kurduk. Yeni araştırma ve uygulama merkezleri kurduk. YÖK Kalite Kurulu yapısı içerisinde yer aldık. İslami İlimler Fakültesi'nin projelendirmesini yaptık ve hibe yolu ile yapımını gerçekleştirdik. Yunak ve Akören'e yurt binası yaptık ve hibe ile aldık. Doğanhisar MYO'ya yeni bina kazandırdık. Beyşehir Kampüs Camii'nin hibe ile yapımını tamamladık. 150 kişilik Beyşehir Kız Yurdunu hibe ile tamamladık. Üniversiteye gerekli bütün yatırımları kazandırma noktasında mücadele ettik."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.