Seçim sonrasına umutla bakıyoruz

Seçim sonrasına umutla bakıyoruz

Ülkenin ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Konya SMMMO Başkanı Seyit Faruk Özselek, “Seçim sürecine girildiğinden dolayı yatırımcılar, yatırımlarını geri planda tutuyor. Seçim sonrasında her şeyin normale döneceği kanâatini taşıyoruz

Merhaba Gazetesi Muhabiri Emre Özgül, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Seyit Faruk Özselek'i ziyaret ederek, oda faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özselek, Özgül'e ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti. Başkan Özselek, ülke olarak kritik bir süreçten geçildiğini söyledi. Ekonomik olarak zor günlerin yaşandığına dikkat çeken Özselek, yeni seçim sürecine girildiği için yatırımcı ve üreticilerin yatırımlarını geri planda tuttuğunu ifade etti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminin ardından ekonomik olarak da bir normale dönüşün olacağından umut duyduklarını dile getiren Başkan Özselek, “Bu nedenle seçim sürecinin bir an önce tamamlanmasını ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ederiz” dedi.

2019 İÇİN CİDDİ ÇALIŞMA ŞART!

“Ülke ekonomimizin düzenli ve istikrarlı olması, bütün hepimizin ortak sorumluluğudur” diyen Başkan Özselek, şunları kaydetti: “Özellikle 2019 için şimdiden çok ciddi çalışma yapmalıyız. Başta enflasyon, döviz riski, işsizlik, tasarruf ve verimlilik konularında yeni uygulamalara ihtiyaç var. Devletimizin acil, hızlı ve kalkınmaya yönelik ekonomik programlar uygulamaya çalıştığı günümüzde, muhasebe mesleğinin önemi bir kat daha artmakta ve daha çok önem kazanmaktadır. Muhasebe mesleği, ekonomik hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Ülkemizde eğitim, sağlık ve güvenlik gibi pek çok kamu hizmetlerinin sağlanması için vergi büyük önem taşımaktadır. Kamu hizmetlerinin ana kaynağı her zaman vergi olmuştur. Bu sebeple vergi gelirlerinin bir düzen içerisinde etkin ve zamanında toplanması devlet hizmetleri için son derece önemlidir. Dolayısı ile meslektaşlar olarak vergi politikalarının içinde yer alarak, hem devlet düzeninin devamına hem de devletin vergi gelirlerine daha hızlı ulaşmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

ODA OLARAK BOŞ DURMUYORUZ

Konya SMMMO'nun amaçlarından da bahseden Özselek, temel prensiplerinin bilgi ve tecrübeyi küresel düzeyde başta üyeleri olmak üzere; daha sonra da tüm vatandaşlara sunmak olduğunu aktardı. Meslekleri ve Konya ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerinin altını çizen Özselek, “Gerekli bilgi paylaşımlarını üyelerimiz, iş ve siyaset dünyası ile sıklıkla paylaşıyoruz. Mesleğimizle ilgili eğitimlere ara vermeden devam ediyoruz. Odamız bünyesinde staja başlama ve Mali Müşavirlik Yeterlilik kurslarımız, İŞKUR aracılığı ile uygulamalı girişimcilik kursları düzenlenmektedir. Yine bunun yanında dönem dönem meslektaşlarımızın ihtiyaç duyduğu konularda odamız tarafından ihtisas kursları düzenlenmektedir. Son olarak konkordato komiserliği ihtisas eğitimi kursları düzenledik. Üyelerimizin ihtiyaç duyduğu güncel ve mesleki konulardaki seminerlerimizi de düzenlemeye devam ediyoruz” diye konuştu.

SOSYAL VE KÜLTÜREL YÖNÜMÜZ VAR

Kendilerinin aynı zamanda bir STK olmaları dolayısı ile özel günleri de takip ettiklerini, bu günlerde etkinlikler düzenlemeye ve farkındalık oluşturma çalışmalarına da önem verdiklerini kaydeden Başkan Özselek, konuşmasını şu cümleler ile noktaladı: “Geçtiğimiz günlerde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle ve engelli kardeşlerimize destek olmak için oda binamızda kendi yaptıkları sanat eserlerini sergilediğimiz 'Engelsiz Sanaz' sergisini düzenledik. Ardından da yine engelli öğrencilerimizin hazırlamış olduğu müzit programı sunumumuz oldu. Onlarla birlik olup, engellerin aşıldığını görmek bizleri de çok mutlu etti. Bunun gibi farkındalık organizasyonlarımızı da düzenlemeye devam etmekteyiz. Meslektaşlarımızın hakkını savunurken, bir yandan da sosyal ve kültürel çalışmalara önem veriyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.