Seçim sistemi adil değil

Seçim sistemi adil değil

MHP Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, iktidarın çok partili sisteme artık tahammülünün kalmadığını belirterek, seçim sistemindeki adaletsizlikler yüzünden MHP'nin mağdur olduğunu söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Av. Murat Çiçek, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'de demokrasiye ve çok partili sisteme olan tahammülsüzlüklerin her geçen gün yıl arttığını dile getiren Çiçek, “Anlaşılan odur ki zihinlerinin arkasında, geçmiş dönemlerde ülkemizde Halk Partisi’nin uygulamış olduğu tek partili sistem yatmaktadır. Bu meydanda Halk partisinin geçmişte tatbik ettiği, gizli oy açık sayım sistemini bile getirirlerse şaşmamak gerekir. Bu zihniyetten, bunu bile beklemek lazımdır. Çünkü zihniyet aynı zihniyettir. Aradaki fark, onlar Cumhuriyeti ve Atatürk’ü kullanıyorlardı, bunlar yüce dinimizi ve değerlerimizi kullanmaktadırlar. Menfaatçi bir düşünce yapısı ve hastalık derecesinde bir egoistlik. Sadece bir misal olarak bakacak olursak; bilindiği üzere AKP’liler iş başında oldukları 12 yıl boyunca seçim sisteminde onlarca defa değişiklikler yapmışlar, her defasında sadece ve sadece nasıl daha fazla milletvekili veya belediye başkanı çıkarabileceklerinin hesabın içerisinde olmuşlardır. Bunun haricinde, ne memleket menfaati ile ilgili ne de ahlaki ve hukuki kaygılarının olmadığı meydandadır” dedi.

400 MİLLETVEKİLİYLE NE YAPACAKLAR?

“Seçim sisteminde alınan oylarla çıkarılan milletvekili sayısında ortaya çıkan adaletsizliktir” diyen Çiçek, şunları söyledi: “HDP ismini alan bölücü parti eğer 4 milyon civarında oy alarak barajı aşarsa 70-80 milletvekili ile meclise gelebilecektir. Baraja takılırsa da bu kadar milletvekili AKP’nin hanesine yazılacaktır. Oysa MHP bu seçimlerde bunun iki misli oy alsa da bu kadar milletvekili elde edemeyebilecektir. Çünkü, Konya’mızda yaklaşık 100 bin kişiye bir milletvekili düşerken Tunceli’de 21 bin Hakkari’de 25 bin kişiye bir milletvekili düşmektedir. Görüldüğü gibi burada da mağdur olan MHP ve Konya’mızdır. Ancak birilerinin gözünün doyacağı yok. Hep mağdur edebiyatı içerisindeler ve daima daha fazlasını istiyorlar. Şimdi de çıkmışlar 400 milletvekili istiyorlar. 326 milletvekili ile yıllardır yönettikleri ülkemize ne vermişler bir düşünelim. Dış politikada görülmemiş başarısızlık ve yalnızlık, etrafımızda korkunç bir ateş çemberi ve oluk oluk Müslüman kanı. Sadece, ülkemizin başına örülen ve sayıları 2 milyonu aşmış bulunan sığınmacı meselesi bile günah olarak bunlara yeter. Şu anda yara sıcaktır ve bu meselenin vatandaşın işine, aşına ve huzuruna yansımaları önümüzdeki yıllarda daha bariz olarak ortaya çıkacaktır.”

EKONOMİDE DURUM VAHİM

Ekonomide düşük kalkınma, yolsuzluk, hırsızlık, israf ve ülke kaynaklarının faiz lobisi yolu ile dışarıya akıtılmasının devam ettiğini belirten Çiçek, “Dünya devletleri arasında kalkınmışlıkta 16. Sıradan 18. Sıraya düşüş bunların maharetiyle değil midir? Siyasette sürekli kavga ve gerilim, ahlak buhranı ve seviye düşüklüğü, Demokraside, cümle âleme rezil ve kepaze bir netice. Teröristlerle koca Türk Devletini masaya oturtmak Ve daha nice kötülüklerle kaybolan yıllar. Hepsi ve daha fazlası bunların eseri değil midir? Bütün bunları bu millet sanki unutmuş, şimdi yüzleri kızarmadan 400 milletvekili istiyorlar. 400 milletvekili alırlarsa ne olacak? rahat rahat oturacaklar. Kimse onlardan hesap soramayacak. Bu saraylarda oturmalarını sağlayan güçlere borçlarını ödeyecekler. Türkün adını ve izini bu anayasadan ve bu topraklardan silecekler. Anayasaya bölünme ve yok olmanın dinamitlerini döşeyip Büyük Ortadoğu Projesinin tamamlanmasın sağlayacaklar. Ancak biz inanıyoruz ki milletimiz bu gidişe bir dur diyecektir” diye konuştu.

Çiçek'in konuşmasının ardından Konya Ülkü Ocakları Eski İl Başkanı Dr. Alper Gedik, MHP Konya Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.