SEBELTAŞ işçileri sözleşme imzaladı

SEBELTAŞ işçileri sözleşme imzaladı

Seydişehir Belediyesi Beton Elemanları Fabrikası A.Ş. (SEBELTAŞ) bünyesinde çalışan işçiler belediye ile sözleşme imzaladı.

 
Belediye binasında düzenlenen imza törenine Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya Şube Temsilcisi Mahir Yiğit, Seydişehir SEBELTAŞ A.Ş. Yönetim Kurlu Başkanı Mustafa Balcı ve Belediye Başkanı İbrahim Halıcı katıldı. 
SEBELTAŞ çalışanlarının maaşlarına göreve geldikleri günden bugüne kadar yüzde 70 oranında bir artış yaptıklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, belediye işçileriyle SEBELTAŞ işçilerinin aynı seviyede maaş almalarını istediklerini belirtti. 
SEBELTAŞ çalışanlarının daha zor şartlarda çalıştığını ifade eden Halıcı, ''Sendika ise işçilerimize yüzde 35 zam konusunda anlaştık. En düşük SEBELTAŞ çalışanı 950 TL, en yüksek çalışan ise bin TL alacak. Hakkaniyet ölçüsünde düşünerek işçimize gereken ücreti ödedik. Üretimlerimizde ciddi anlamda artış olmuştur. İşçilerimiz gece gündüz çalışmıştır'' dedi. 
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Konya Şube Temsilcisi Mahir Yiğit ise Seydişehir Belediyesi ile birlikte uyum içinde çalıştıklarını ifade etti. 
SEBELTAŞ bünyesinde çalışan işçilerin alın terleri kurumadan emeklerinin karşılığını aldıklarını anlatan Yiğit, ''Çalışanımız emeğinin karşılığını alıyor. Kimse bu zamları abartı olarak görmesin. Emeğinin karşılığı verilen bir zam'' dedi. 
Konuşmaların ardından sözleşme, işçi ve işveren temsilcileri taraflarından imzalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.