Savunmadaki millileştirme başarısı seri üretimle kanatlandı

Savunmadaki millileştirme başarısı seri üretimle kanatlandı

Savaş uçaklarına hassas görüntüleme yeteneği kazandıran ASELPOD Hedefleme Podu için millileştirilen Çevresel İklimlendirme Ünitesi ile sağlanan başarı seri üretim sürecine de taşındı.

Anova Ar-Ge Teknolojileri, savunma sanayisi için esnek mermi yol, sayısal manyetik pusula, AC/DC çevirici, askeri fan gibi ürünleri millileştirerek dışa bağımlılığı azalttı, maliyetleri düşürdü ve verimliliği artırdı.

Millileştirme projelerinden biri de ASELSAN tarafından geliştirilen ASELPOD Hedefleme Podu'na yönelik olarak yürütüldü. Bu kapsamda, savaş uçaklarına hassas görüntüleme yeteneği kazandıran ASELPOD Çevre İklimlendirme Ünitesi (ECU) millileştirildi.

Savaş uçaklarının hedefleme podu için hem yerde hem de çeşitli uçuş koşullarında istenilen iklim koşullarını koruyarak optimum soğutma ve ısıtma sağlamak üzere tasarlanan ünite, yurt dışından temin edilen ürünün yerini aldı. ASELPOD'un seri üretim ve ihracat başarılarına ulaşmasına katkı sağlayan çevre iklimlendirme ünitesinden bugüne kadar 80 adet teslim edildi.

Çevresel İklimlendirme Ünitesi, yeni nesil, çok algılayıcılı hedefleme podunun soğutma ve ısıtma ihtiyacını yer durumunda ve farklı uçuş koşullarında istenilen iklim şartlarında tutmayı sağlıyor. İstenilen ısıtma gücünü sağlamak için elektrikli ısıtıcılar, soğutma gücünü sağlamak için ise gaz akışkanlı soğutma çevrimi kullanılıyor ve ısıl güç havayla elde ediliyor. Sistem, arıza durumunda mekanik ve elektriksel arayüzünden demontajı yapılarak kolayca değiştirilebiliyor.

Millileştirilen bu ürün savaş uçaklarında en kritik görevlerden birini üstlenen ASELPOD sisteminde yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.