‘Kamuda şeffaflık yasası getirin’

‘Kamuda şeffaflık yasası getirin’

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, “Siyasetin finansmanı ve siyasi ahlak yasası, kamu ihalelerinin açık yapılması, yolsuzlukların önlenmesi gibi tüm düzenlemeleri biran önce meclise getirin” diye konuştu.

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulunarak, “Siyasetin finansmanı ve siyasi ahlak yasası, kamu ihalelerinin açık yapılması, yolsuzlukların önlenmesi gibi tüm düzenlemeleri biran önce meclise getirin” diye konuştu Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 1. Bölümü üzerine, Gelecek – Saadet grubu adına konuştu.

İKTİDARI MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Teklifte yer verilen düzenlemelerden birisinin de Yap-İşlet- Devret ve Kamu Özel İşbirliği kapsamındaki projelerin yüklenici şirketlerinin kurumlar vergisi oranının yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarılması olduğunu kaydeden Hasan Ekici, “Kanunun etki analizine göre bu artışla birlikte kapsamdaki 44 şirketten bütçeye 557 milyon TL ilave kurumlar vergisi bekleniyor. Düşünebiliyor musunuz? Yıllardır devletin trilyonlarca tutarındaki en büyük yatırım projelerini şeffaf olmayan ihale süreçleriyle, kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklarla alan, kamudan aldıkları ihalelerle zenginleşen, servetlerine servet katan 44 şirketten sağlanacak ilave vergi sadece 557 milyon TL. Bu tutarı 44 şirkete böldüğümüzde şirket başına ödenecek ilave kurumlar vergisi sadece 12,6 milyon TL. Milletimiz, deprem gibi bütçeye ağır yük getiren bir doğal afetten sonra oluşan bütçe açığının finansmanında servetlerinin kaynağı büyük oranda aynı bütçe olan yandaş müteahhitlerden daha çok fedakârlık bekliyordu. Bu fedakârlığın oranını belirleyecek olan da iktidardı. Ama gördüğünüz gibi iktidar bu şirketlerin yapmaları gereken fedakârlığı belirlerken çok insaflı davranmış. Yüzde 5 kurumlar vergisi artışıyla şirket başına 12,6 milyon TL ilave kurumlar vergisi getirmiş. Sağladıkları geçiş, yolcu ve hasta garantileriyle bütçedeki açıkların önemli nedenlerinden olan, milletin kaynaklarıyla zenginleşen koca koca şirketlerin yaptığı “büyük fedakârlığı” ve bu fedakarlığı belirleyen iktidarı milletimize havale ediyoruz” dedi.

YOLSUZLUKLARIN ÖNLENMESİ GİBİ DÜZENLEMELERİ MECLİSE GETİRİN

Hükümete ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e çağrıda bulunan Hasan Ekici, “Sayın Şimşek ve hükümet kayıt dışı ekonomi ile mücadelede gerçekten samimiyseler; gerçekten adil bir vergileme sistemi istiyorlarsa 2015 yılında Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Başbakanken Sn. Şimşek siz de Maliye Bakanıyken kamuoyuyla paylaştığınız “Kamuda Şeffaflık Paketi’nde” yer alan düzenlemeleri 9 yıl gecikmeyle de olsa biran önce hayata geçirin. Kamuda Şeffaflık Paketinde yer verilen imar rantlarının tam vergilendirilmesi ve kamuya kazandırılmasıyla ilgili düzenlemeler başta olmak üzere; siyasetin finansmanı ve siyasi ahlak yasası, kamu ihalelerinin açık yapılması, yolsuzlukların önlenmesi gibi tüm düzenlemeleri biran önce meclise getirin. Getirin ki kayıt dışılığı ve yoksulluğu milletimizin kaderi olmaktan hep beraber çıkaralım. Biz bu konuda samimiyiz. Meclise getirirseniz Gelecek Partisi olarak bu teklifi sonuna kadar destekleyeceğiz. Çünkü biz “kamuda şeffaflıkta” 15 Ocak 2015’te nerede duruyorsak yine aynı yerde duruyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.