Savaş Suçlusu Krayişnik Kahraman Gibi Karşılandı

Savaş Suçlusu Krayişnik Kahraman Gibi Karşılandı

Bosna Savaşı'nda işlediği suçlardan hüküm giyen ve dün serbest bırakılan Momçilo Krayişnik, dün gece Bosna'ya döndü.

Bosna Savaşı'nda işlediği suçlardan hüküm giyen ve dün serbest bırakılan Momçilo Krayişnik, dün gece Bosna'ya döndü. 20 yıllık cezasının 13 yılını çektikten sonra tahliye edilen Krayişnik, Pale şehrinde 2 bin kişi tarafından kahramanlar gibi karşılandı.

Krayişnik, Bosna'ya döndükten sonra yaptığı açıklamada, "Kendi evimi kaybettikten sonra, bütün Sırp Cumhuriyeti evim oldu. Masum olduğumu ispatlayan yeni delilleri buldum, onları seneye Lahey mahkemesine göndereceğim. Aklandığımı göremezsem, bunu çocuklarıma vasiyet ediyorum. Bazı insanların biz Sırplardan af dilemesi gerekiyor. Bizim de bazılarından af dilememiz lazım. Yaşasın Sırp Cumhuriyeti, yaşasın Sırbistan." şeklinde konuştu.

Sırp Demokratik Parti kuruculardan Krayişnik, savaş döneminde Bosnalı Sırpların meclis başkanlığını yaptı. Savaştan sonra ise 1998-200 yıllarında Bosna-Hersek'te cumhurbaşkanlığı konseyi üyesi olarak görev aldı. 2000 yılının Nisan ayında tutuklanan Sırp lider, Lahey'deki Savaş Suçları Mahkemesi tarafından Sırp olmayanların başka yerlere sürülmesi suçundan cezalandırıldı. Cezasını İngiltere'deki bir hapishanede çeken Krayişnik, iyi halinden dolayı erken tahliye edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.