Sarayönüspor’a güçlü yönetim

Sarayönüspor’a güçlü yönetim

2009-2010 sezonunda Süper Grupta mücadele edecek olan Sarayönüsporda Olağanüstü Genel Kurul yapıldı.

 Kongre sonunda Sarayönüspor’da güçlü bir yönetim göreve gelirken, kongreye delegelerin ve eski yöneticilerin ilgisi yeni sezon öncesinde umut saçtı. Konya amatör futbolunun en eski kulüplerinden biri olan Sarayönüspor’da Olağanüstü Genel Kurul yapıldı. 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanının değişmesiyle birlikte Sarayönüspor yönetimi de değişti.
Belediye Düğün Salonu’nda yapılan ve kayıtlı 48 delegenin 40’ının katıldığı kongreye ayrıca Sarayönü Belediye Başkanı Mehmet Güney, Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hilmi Ceylan, Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, Konuklar Tarım İşletme Müdürlüğü Personel Şefi Halil Günay, Batı İstasyon Mahallesi Muhtarı Hayri Solak, Yukarı Mahalle Muhtarı İsa Öztürk, Hatıp Mahallesi Muhtarı Talat Kestek, Sağlık-Sen Sarayönü Temsilcisi Muammer Akhançer, eski yöneticiler ve futbolcular ile futbolculardan Ramazan Şimşek, Bahri Karlı ve Cebrail Fidan katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan kongrenin ilk maddesinde yer alan Divan Musa Çakırlar başkanlığında Süreyya Çetinkaya ve Halil Günay’dan oluşturuldu. Basın Sözcüsü Oktay Ağaoğlu tarafından faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından oylamaya sunuldu. Raporlaın oybirliği ile kabul edilmesinin ardından seçim maddesine geçildi.
Seçim maddesi öncesinde söz alan Belediye Başkanı Mehmet Güney, her zaman Sarayönüspor’un destekçisi olduklarını ve bundan sonra da bunun böyle devam edeceğini belirterek, “Şimdiye kadar takımın belediyeye devredilmesinin ardından yönetim hep belediye personelinden oluşturulmuş. Yönetimin daha geniş tabana yayılması için farklı bir yol izledik ve bugün burada toplandık. Bu iş yine belediye personeliyle yürütülebilirdi ama biz böyle olsun istemedik. Futbolu seven, bu işe istekli, bu işe zamanını ayırabilecek klişilerden yönetim oluşturulsun istedik. Belediye olarak her zaman bu takımın yanında yer alacağız” dedi.
Konuşmanın ardından divan başkanlığı tarafından delegelere yönetici olmak isteyenler soruldu. Kendi isteğiyle görev almak isteyenleri talebinin ardından Mehmet Güney başkanlığında ve H.İbrahim Turan, Halil Günay, Muammer Akhançer, Muammer Solak, Özcan Zeybek ve Ahmet Büyükatçeken’den oluşan yönetim oybirliği ile kabul edildi. Kongrede yedek liste Ramazan Yorulmaz, Taner Atay, Ahmet Türkoğlu, Hüseyin Uçar ve Levent Önal’dan oluştu.
Denetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Asil: Necmettin Akmaz, Ali Keskin, Necmi Turan. Yedek: Oktay Ağaoğlu, İsmail Karataş, Bekir Büyükatçeken. Kongrede son olarak dilek ve temenniler maddesine geçildi. Söz alanlardan Hayri Solak, sahanın bozuk zeminine dikkat çekerken Ahmet Büyükatçeken’de Lokal ve geçtiğimiz dönemden futbolcuların konusunu dile getirdi. Futbolculara olan borçlar konusu net bir çözüm ortaya konamadı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.