Sanayi tesisleri kuracağız

Sanayi tesisleri kuracağız

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, seçim çalışmaları kapsamında Güneysınır’da düzenlenen mitingle vatandaşlara seslendi. Özkafa, Güneysınır’a sanayi tesisleri kuracaklarını söyledi

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com Saadet Partisi, 30 Mart Yerel Seçimleri’ne sayılı günler kala ilçe ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor. Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa ve il teşkilat üyeleri Güneysınır halkı ile bir araya geldi. Saadet Partisi Güneysınır Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir ve Saadet Partili gençler büyük bir konvoy ile Özkafa’yı ilçe girişinde karşıladı. İlçede ilk olarak esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Özkafa, daha sonra miting alanına hareket etti. İlçenin Güneybağ mahallesinde düzenlenen mitinge çok sayıda vatandaş katılarak Özkafa’ya destek verdi. 

Konuşmasına Güneysınır’ın Konya’nın tarihi ilçelerinden biri olduğunu ifade ederek başlayan Özkafa, “Güneysınır aynı zamanda coğrafi konumu ile zengin yatırımlara müsait biri ilçedir. Tarım ve hayvancılık ile ilgili projeler burada hayat bulacak. Bizim belediyecilik anlayışımızda belediye başkanı olduktan sonra tası tarağı toplayıp kenara çekilmek yoktur. Biz verdiğimiz sözleri tutarak hangi hizmet gerekiyorsa o hizmeti en kısa zamanda yaparız. Yeni Büyükşehir Yasası ile de Konya Büyükşehir Belediyesi Güneysınır’ın emrinde olacak” dedi.

GENÇLER İŞ İÇİN GURBETE ÇIKMAYACAK

Güneysınır’a asfalt fabrikası ve kanalizasyon sistemi merkezi kuracaklarınının altını çizen Özkafa, “Bu yatırımlarımız ile Güneysınır’da beton asfalt dökülmeyen bir tane cadde ve sokak kalmayacak. Köylerde de kanalizasyon çalışmaları tamamlanacak ve alkyapı sorunları giderilecek. Bölgemizde iş sahaları ve sanayi tesisleri kurulduğu taktirde gençler, Konya’ya ve İstanbul’a asgari ücretle sığıntı gibi çalışmayacak. Kendi fabrikasında çalışacak ve ilçenin nüfusu korunacak. Gençler kendi toprağında yaşayarak ilçelerini terketmeyecek” diye konuştu.

Daha sonra Karasınır mahallesine geçen Özkafa burada da esnaf ve vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. Tatlı su, ulaşım, tarım ve hayvancılık çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Özkafa,  “Mazot 1 lira olması gerekirken, 4,50-5,00 TL arasında satılıyor. Yemin torbası 20  liradan satılması gerekirken 40-45 liradan satılıyor. Bunlar ucuz olup süt en az 90 kuruş olmuş olsa, çiftçinin cebine ayda 5 bin lira gibi para girer. Bu para ile çiftçi yatırım yapabilir ve ilçe hızlı bir kalkınmaya girer. Artık vatandaşımız sandıkta bunlara cevabını verecektir. Tarım ve hayvancılık mecuburluktan yapılmamalıdır. Onlar  artık işini severek yapmalı zarar edeceğim kuşkusuyla hasatını kaldırmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.