Sanayi Odası’na işbirliği ziyareti

Sanayi Odası’na işbirliği ziyareti

Uluslararası Kısa Süreli Uzman olarak görevlendirilen Peter Bolton, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgili ziyaret ederek, Konya ABİGEMin iş planları içerisinde olan partner oda ve çevresel işbirliği yapılabilecek kuruluşlar anal

TOBB öncülüğünde Konya Sanayi Odası (KSO), Konya Ticaret Odası (KTO) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOSB)’nin işbirliğiyle ve Avrupa Birliği’nin mali desteği ile kurulan Konya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM), proje kapsamında KOBİ’lerin rekabet edebilirliğini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İngiltere Yerel Hükümetler, Londra Ticaret Odası, Sheffield  Ticaret Odası – Eğitim ve Diğer Hizmetler  Yöneticisi, DFID (UK), Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Dünya Bankası projelerinde uluslararası uzman olarak Polonya, Romanya, Türkiye (Kocaeli, Van) Ticaret ve Sanayi Odaları ile çalışan, ABIGEM Projesi kapsamında Konya’ nın da olduğu 6 ilde eğitim ve danışmanlık çalışmaları yapmak üzere Uluslararası Kısa Süreli Uzman olarak görevlendirilen Peter Bolton, Konya Sanayi Odası’nın ABİGEM Konya’yı sahiplendiğini ve desteklediğini gözlemlediğini belirterek, desteklerinden dolayı KSO’ya teşekkür etti. Bolton, ziyaretinin amacının proje çıktı bileşenleri arasında önemli bir yere sahip olan “ev sahibi odalar ve diğer ABİGEM A.Ş. şirket ortakları ile ABİGEM Proje ofisleri arasında etkin ve faydaya dönük bir münasebetin tesisi; bununla beraber KOBİ’ lere hizmet verme noktasında odaların kapasitelerinin arttırılması” konusunda bir dizi görüşme ve değerlendirmelerde bulunmak olduğunu söyledi.
KSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirerek, “ABİGEM Konya’ya kazandırılmış önemli bir merkezdir. İşletmelerimizi kendileri için var olan Konya ABİGEM’den en iyi ve doğru bir şekilde yararlanmaya davet ediyorum” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.