Sanatçı Azerin'den türkü resitali

Sanatçı Azerin'den türkü resitali

Ahde Vefa Turan Birliği Derneği ile İdealist Kadınlar Derneği’nin ortak düzenlediği Turan Esintisi konseri Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin’in katılımı ile gerçekleşti.

Çırpınırdın Karadeniz, Allı Turnam, Türkler Geliyor, Sarı Gelin, Türkiyem, Beri Gel Karagöz gibi sevilen birçok eserin Konyalılarla buluştuğu Azerin konserine İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, Irak Türkmen Cephesi Temsilcisi Reşat Salihi, çeşitli STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

img-1058-1200x800.jpg

Konser öncesi Ahde Vefa Turan Birliği Derneği Başkanı Harun Maral yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür ederken; İdealist Kadınlar Derneği Başkanı Fatma Koç, “Bugün burada böyle bir etkinlikte buluşmuş olmaktan son derece mutluyuz, hepiniz hoş geldiniz” dedi.

img-0952-1200x800.jpg

Programda ayrıca Çobanbey’deki Türkmen çocuklar için yapılacak yetimhane inşaatı için de yardım toplanırken konserin yetim Türkmen çocukların yararına düzenlendiği kaydedildi. Konserde açık artırma ile satışa sunulan Türk büyükleri yağlı boya tablosu da yoğun ilgi gördü. Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş, İsa Yusuf Alptekin, Ebulfez Elçibey, Ziya Gökalp gibi isimlerin yer aldığı el yapımı tablo 23 bin TL’ye alıcı bulurken, elde edilen gelirin inşaatı devam eden yetimhane için kullanılacağı kaydedildi. Konser, sanatçının 2015 yılında Türkiye’de çıkardığı ilk albüm olan Yüreklerde Biriz’e ait farklı şarkılarla devam etti. Konserde yaptığı konuşmada kardeşliğe ve Turan Birliği’ne vurgu yapan Azerin, “Azerbaycan ile Türkiye’nin kardeşliği dillere destandır.

img-1011-1200x800.jpg

Gerek siyasi gerekse kültürel bağlarımız bizleri kenetlendirmekte. Bugün Konya’da ve sizlerle olmaktan son derece mutluyum. Pandemi bizi epey bir süre birbirimizden uzak koysa da bugün bir arada olmanın heyecanı içindeyiz. Var olsun Turan Birliği’miz, var olsun kardeşliğimiz” ifadelerini kullandı.

EYYÜB KARAKUZU

img-1034-1200x800.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum