Şam'da Çocuklar Açlıktan Ölüyor

Şam'da Çocuklar Açlıktan Ölüyor

Suriye'de iç savaş ve çatışmalar 2.5 yıldan fazla süredir devam ederken, bombardımandan sağ kalan çocuklar, açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

Suriye'de iç savaş ve çatışmalar 2.5 yıldan fazla süredir devam ederken, bombardımandan sağ kalan çocuklar, açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Aylardır yardımların gidemediği Şam'ın banliyölerinde çok sayıda çocuğun açlık sebebiyle öldüğü belirtiliyor.

Yönetime bağlı ordu ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı Şam banliyölerinde gıda ve tıbbi malzeme sıkıntısı uzun zamandır devam ediyor. Halkın en tabii ihtiyaçlarını bile bulmakta büyük sıkıntı çektiği belirtiliyor. Çatışmalar sebebiyle giriş çıkışlara tamamen kapalı olduğu banliyölerde özellikle çocukların yeterince beslenememeleri sebebiyle büyük oranda kilo kaybı yaşıyor. Çok sayıda çocuğun gıdasızlıktan hayatını yitirdiği ifade ediliyor.

Yayınlanan görüntülerde, gıda yetersizliği sebebiyle bir deri bir kemik kalan çocuklar dikkat çekiyor. Afrika'daki görüntüleri aratmayacak manzaraların yaşandığı Şam'da sivil halka bir an önce gıda yardımı yapılması isteniyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.