Salih Turhan’dan ev sahiplerine çağrı: Merhametli olalım

Salih Turhan’dan ev sahiplerine çağrı: Merhametli olalım

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Başkanı Salih Turhan, fahiş kira fiyatlarının artışına tepki gösterirken, öte yandan yetkilileri duyarlı olmaya, ev sahiplerini de merhametli davranmaya çağırdı.

Üniversitelerin yaklaşık bir buçuk yıl sonra açılması ile öğrenciler üniversite kazandıkları şehirlerde ev ve yurt arayışına başladı. Artan fahiş fiyatlar öğrencinin ve velinin cebini yakıyor. Artan ev ve yurt fiyatları için açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği-Millî Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, “Bu kadar artan fahiş fiyatlarla gençlerimizi barındırmak, eğitim öğretim sürecini planlamak, yeni dönemlere hazırlamak çok zor” dedi.

TURHAN: “EMLAK PİYASASINDA DENETİM MEKANİZMASINA İHTİYAÇ VAR”

Genel Başkan Turhan, emlak piyasasında denetim mekanizmasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, “Veliler ekonomik imkân problemi yaşıyor, özellikle pandeminin etkisi ile birlikte. Devlet yetkililerimizin emlak piyasasını düzgün takip ederek belli müdahaleler yapmasını hassaten buradan istirham ediyoruz. Kiralara bir standart konulmasın, bin liralık kiralık yerlerin 3 bin TL, 4 bin TL’ye kadar verilmesinin bir vicdansızlık olduğunu hatırlatmamız gerekir. Bir denetim mekanizmasına ihtiyaç var” açıklamasında bulundu.

“EV SAHİPLERİ VİCDANLI DAVRANMALI”

Ev sahiplerinin kiralamayı fırsatçılığa dönüştürmemesi çağrısında da bulunan Turhan, “Biz millet olarak, toplum olarak tarih boyunca yardımlaşma nedir, dayanışma nedir çok iyi bilen insanlarız. Ev kiralamayı fırsatçılığa dönüştürüp bu çocuklarımızın, bu gençlerimizin evlere ihtiyaçları var, biz de bu fiyatları yüksek tutalım demek inanın vicdansızlık olur. Ev sahibi olan vatandaşlarımıza daha vicdanlı hareket etmeleri gerekliliğini, gençlerin ihtiyaçlarına destek olmalarını, hassaten kendilerinden istirham ediyoruz” dedi.

TURHAN: “BURS HER ÖĞRENCİYE VERİLMELİ”

Pandemi döneminde ailelerin yaşadığı zorluğa değinerek belli bir meblağ bursun karşılıksız her öğrenciye verilmesi gerektiğini aktaran Turhan, “Pandemi dönemi ile birlikte anne ve babaların ekonomik problemler yaşadığını, devletimizin hiçbir öğrenciyi ayırt etmeden belli bir meblağı burs olarak üniversitede okuyan bütün geçenlerimize hiçbirini ayırt etmeden destek vermelerini hassaten bir sivil toplum kuruluşu olarak talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

“TAKATİMİZİN SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ”

“Anadolu Gençlik Derneği olarak her gencimize destek olmaya hazırız” diyen Turhan, “Bu imkânsızlıklar ile birlikte biz Anadolu Gençlik Derneği-Millî Gençlik Vakfı olarak takatimizin sonuna kadar, gücümüzün yettiği kadarı ile siz arkadaşlarımıza elimizden gelen desteği inşallah sağlamaya gayret edeceğiz” dedi.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum