Sakız Adası'nda Bir Alman, Türkiye İçin Caususluk Yaptığı İddiasıyla Gözaltında

Sakız Adası'nda Bir Alman, Türkiye İçin Caususluk Yaptığı İddiasıyla Gözaltında

Yunanistan’ın Sakız Adası’nda yaşlı bir Alman (72), ajanlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Yunanistan’ın Sakız Adası’nda yaşlı bir Alman (72), ajanlık yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 3 yıldan bu yana Yunan ordusuna ait tesis, inşaat ve bina gibi yapıların yanı sıra liman ve köprü benzeri kamu yapılarını fotoğrafladığı, görsel materyali ise Türk vatandaşı kişilere ücret karşılığı sattığı iddia edildi.

Sakız Adası’nda yaşayan 72 yaşındaki bir Alman vatandaşının ajanlık suçlamasıyla dün polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. İki fotoğraf makinesinde ve hafıza kartlarında yapılan incelemede son günlerde bölgedeki bir askeri birliğin, daha önce ise bir başka yerdeki askeri birliğe paralel baraj ve yolların fotoğraflandığı belirlendi. Evinde yapılan aramalarda ise 3 adet taşınabilir bilgisayar, 2 fotoğraf makinesi, 14 hafıza kartı, 5 USB, 5 Sakız Adası'na ilişkin turist haritası bulundu.

Fotoğrafların adı bilinmeyen bir Türk vatandaşı için temin edildiği iddia edilirken, 2010’da başlayan temasların her bir parti iş karşılığında 500 ila bin 500 Euro ücret alındığı öne sürüldü. Malzemenin sonradan silinen şifreli mail ya da 5 farklı Türk vatandaşı tarafından Sakız ya da Türkiye’de teslim edildiği belirtildi.

Mail hesabında yapılan incelemede ise kime gönderildiği tespit edilemeyen kişiye Sakız Adası’nda bulunan Yunan silahlı kuvvetlerine ait savaş gemileri ve askeri araçlarına ilişkin bilgiler aktardığı tespit edildi. Aynı mailde 30 Temmuz’da Sakız Adası açıklarında ele geçirilen bottaki DHKP-C’liler ve mühimmata dair detaylı bilgi aktardığı da anlaşıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.