Şaka gibi kura

Şaka gibi kura

Spor Toto 2. Ligde mücadele edecek takımların grupları belirlendi. Konya Anadolu Selçukluspor Beyaz Grup'ta yer alırken resmen ateş grubuna düştü.

Spor Toto 2. Ligde mücadele edecek takımların grupları belirlendi. Konya Anadolu Selçukluspor Beyaz Grup'ta yer alırken resmen ateş grubuna düştü. Anadolu'nun grubunda PTT 1. Lig'den bu yıl düşen 2 takım ve geçen yıl PTT. 1.Lig'e yükselmek için Play-Off oynayan 5 takım yer aldı. Başkan Günbaş, “Gruplar çok dengesiz oldu” ifadelerini kullandı

Türkiye Futbol Federasyonu, 2013-2014 Sezonu Spor Toto 2. Ligde mücadele edecek takımların gruplarını belirledi. Milli Olimpiyat Komitesi Olimpiyat Evi'nde düzenlenen kura çekiminde Konya Anadolu Selçukluspor Beyaz Gruba düştü. Konya Anadolu Selçukluspor'un grubunda geçen sezon PTT. 1. Lig'den düşen Kartalspor ve Göztepe gibi güçlü takımların yanında yine geçen sezon her iki grupta ilk 5'e girerek Play-Off oynamaya hak kazanan Yeni Malatyaspor, Gaziosmanpaşa, Tokatspor, İnegölspor, Hatayspor gibi şampiyonluğa oynayan takımlar yer aldı. Ayrıca Konya Anadolu Selçukluspor'un grubunda Hüsnü Özkara ve Ali Aydın'ı başa getirerek yeni bir yapılanma içine giren ve güçlü bir kadro kuran Aydınspor 1923 ve Tarsus İdmanyurdu gibi iddialı takımlar yer aldı. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Anadolu Selçukluspor ile birlikte mücadele edecek olan ekipler şöyle: Kartalspor, Göztepe, Yeni Malatyaspor, Gaziosmanpaşa, Tokatspor, İnegölspor, Hatayspor, Aydın 1932, Pendikspor, Kırklarelispor, Gümüşhane, Giresunspor, Çankırıspor, Turgutluspor, Çanakkale Dardanelspor, Sarıyer, Tarsus İdmanyurduspor.

ATEŞE DÜŞTÜK

Kurayı değerlendiren Konya Anadolu Selçukluspor Başkanı Mehmet Günbaş grupların çok dengesiz olduğunu söyledi. Ateş grubuna düştüklerini belirten Günbaş, “Grupta çok güçlü takımlar var. Geçen sezon zirveye oynamış ve yine bu sezonda lige iddialı hazırlanmış takımlar. Grubun çoğu belediye takımı ve bu yıl da seçim yılı. Çok fazla destek görecekler. Bizim olanaklarımızla sözkonusu takımların olanakları karşılaştırılamaz bile. Yeni 2. Lig'e çıkan Aydınspor bile Avrupa'da kamp yapıyor. Biz sezon hazırlıklarına başlayamadık. Tabi bu farklar sezona da yansıyacak. Bizim için büyük sürpriz oldu. Bekliyorduk ama bu kadar güçlü takımın bir arada olacağını düşünmüyorduk. Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Gençler için büyük fırsat. Birbirinden kaliteli takımlara karşı mücadele verecekler. Umarım bizim için iyi bir tecrübe olur. Zor bir grup ama sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz” ifadelerini kullandı. Grupta bulunan takımların mesafe olarakta birbirine uzka olduğunubelirten Günbaş, “Kırmızı gurupta 3 Ankara takımı var. Biz ise 1 hafta Giresun'a giderken ertesi hafta Kırklareli'ne seyahat edeceğiz. Sezon yollarda geçecek gibi.” dedi.

ALTERNATİF PTT 1. LİG OLMUŞ

Anadolu Selçukluspor'un düştüğü grubu değerlendiren Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay Beyaz Grup'un alternatif bir 1. lig olduğunu söyledi. Çok güçlü takımların aynı gruba düştüğünü aktaran Ay, “Anadolu Selçuklu açısından zor bir grup. Geçen yıl zirveye oynamış pek çok takım var. Çok zor maçlar oynanacak. Ancak diğer taraftan baktığınızda pilot takım misyonuyla mecadele eden bir ekip için bulunmaz bir fırsat. Gençler çok üst düzey takımlarla mücadele etme şansı yakalayacak. Konyalı çok iye maçlar izleyecek. Bu açıdan düşünüldüğünde iyi ama başarı açısından Anadolu'nun çorlanacağı aşikar” dedi.

 

 

 

 

2013-2014 SEZONU SPOR TOTO 2. LİG GRUPLARI

KIRMIZI GRUP

BEYAZ GRUP

ALANYASPOR

TARSUS İDMANYURDU

NAZİLLİ BELEDİYESPOR

AYDINSPOR 1923

BANDIRMASPOR

DARDANELSPOR A.Ş.

DİYARBAKIR BB SPOR

YENİ MALATYASPOR

ALTINORDU A.Ş.

GÖZTEPE A.Ş.

ALTAY

TURGUTLUSPOR

BOZÜYÜKSPOR

İNEGÖLSPOR

İSKENDERUN DÇ SPOR

HATAYSPOR

BUGSAŞSPOR

ANADOLU SELÇUKLUSPOR

KIZILCAHAMAMSPOR A.Ş.

ÇANKIRISPOR

MKE ANKARAGÜCÜ

GİRESUNSPOR

OFSPOR

GÜMÜŞHANESPOR

PAZARSPOR

TOKATSPOR

EYÜPSPOR

GAZİOSMANPAŞA

KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ

KIRKLARELİSPOR

TEPECİKSPOR A.Ş.

SARIYER

BAYRAMPAŞA

PENDİKSPOR

İSTANBUL GÜNGÖRENSPOR

KARTALSPOR

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.