Şahin: Elemelere 3 sporcu katılacak

Şahin: Elemelere 3 sporcu katılacak

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, olimpiyat elemelerinin 25 Ocakta Rusyanın Kazan şehrinde yapılacağını söyledi

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, olimpiyat elemelerinin 25 Ocak’ta Rusya’nın Kazan şehrinde yapılacağını söyledi. Bu yılın haziran ayı sonunda Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Olimpiyat seçmelerinde 4 sporcuyla katıldıklarını hatırlatan Şahin, "Bir sporcumuz dünya seçmelerinde 2012 Londra Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı. Zaten tekvando da 4 kategoride Olimpiyatlara katılabiliniyor. Bunun iki ayağı var, birisi dünya birisi Avrupa seçmeleri. Bu seçmeler ayrı olarak yapılıyor. Bu seçmelerde ilk üçe giren sporcular Olimpiyatlara gitmeye hak kazandı. Bir sporcumuz dünya ayağını geçti, üç sporcumuz da 25 Ocak'ta Rusya'nın Kazan şehrinde yapılacak Avrupa Olimpik seçmelerinde bu barajı aşmaya çalışacaklar. Eğer bunlardan da aşarsak ki, temennimiz üç sporcumuzunda aşsın, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'nin madalya umudu olarak temsil etsinler" diye konuştu.

 Türk tekvandosunun, takım halinde Avrupa'da, Avrupa şampiyonu, Gençlerde, ümitlerde ve büyüklerde kıtanın en başarılı takımı, dünya şampiyonalarında ilk dördünde ilk beşinde muhakkak ya bir ya iki ya da üçte yer alan önemli bir federasyon haline geldiğini aktaran Şahin, şöyle devam etti: "2004 yılından bugüne kadar Tekvando Federasyonu büyük bir gelişme gösterdi. Neticede 2006, 2007, 2008, 2009 ve 2010'da Avrupa şampiyonluğunu kaptırmadık. Bu büyük ve istikrarlı bir başarıdır. Türk milletinin gücünü Avrupa'da her zaman en iyi şekilde gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Bunları nasıl başarıyoruz; bunların arkasında yatan tabi bir hikaye var ki, bu hikayeyi Edirne'den Kars'a kadar tüm Türkiye'de yaptığımız çalışmalarda, yetenekli Türk gençlerini tespit edip milli takım kamplarında özel çalışmalarla, 3 - 4 senede belli olgunluğa ulaştırıyoruz. Dünyada uygulanan en ileri sistemlerin farkındayız, onları takip ediyoruz ki, artık biz takip edilmeye başlandık."

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.