Rusya’nın Karşı Yaptırımları Borsa Ve Rubleyi Vurdu

Rusya’nın Karşı Yaptırımları Borsa Ve Rubleyi Vurdu

Rusya’nın Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşı aldığı yaptırım kararları mali piyasalara olumsuz yansıdı. Dolar 36,24 rubleye kadar çıkarken, borsa yüzde 1,5 civarında değer kaybetti.Rusya Başbakanı Dmitri...

Rusya’nın Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırımlarına karşı aldığı yaptırım kararları mali piyasalara olumsuz yansıdı. Dolar 36,24 rubleye kadar çıkarken, borsa yüzde 1,5 civarında değer kaybetti.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, ABD, AB ülkeleri, Kanada ve Avustralya’dan sığı ve domuz eti, süt ve süt ürünleri, balık, tavuk, tüm meyve ve sebze ithalatının yasaklandığını açıkladı.

Ukrayna krizi ve küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler nedeni ile son günlerde yükselen dolar 36,24 rubleye kadar çıkarken, avro da 48,49 rubleyi gördü.

Dolar bazlı RTS endeksi yüzde 1,4 kayıpla 1444 puana gerilerken, ruble bazlı MICEX endeksi ise yüzde 1,35 kayıpla 1316 puana düştü.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ta kayıp yerel saatle 14:30’da yüzde 3,8’i bulurken, ikinci büyük banka VTB yüzde 4 kayıp yaşadı. Enerji devi Gazprom yüzde 0,69 ve LOKoil de yüzde 0,7 kayıp yaşadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.