Rusya’dan Ukrayna’ya Şekerleme Yasağı

Rusya’dan Ukrayna’ya Şekerleme Yasağı

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden yaptırım ve ambargo krizi şekerleme ve çikolataya da sıçradı. Rusya Federal Tüketici Hakları Koruma Servisi (Rospotrebnadzor), Ukrayna’dan şekerleme ve çikolata ithalatını durdurdu. Rusya’ya ihracatta...

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden yaptırım ve ambargo krizi şekerleme ve çikolataya da sıçradı. Rusya Federal Tüketici Hakları Koruma Servisi (Rospotrebnadzor), Ukrayna’dan şekerleme ve çikolata ithalatını durdurdu. Rusya’ya ihracatta Rospotrebnadzor’un belirlediği bir dizi kuralın ihlal edilmesi gerekçe olarak gösterildi.

Rospotrebnadzor, Ukrayna’dan Rusya’ya çikolata ve şekerleme gönderen Po Konti ve ABK şirketlerinin ürettiği ürünlerin içeriğinde yer alan maddelerin denetlenmesi için gerekli olan etiketlemelerde yasaların ihlal edildiğini belirledi.

Rospotrebnadzor’dan yapılan açıklamada, “Ukrayna’dan Rusya’ya ihraç edilen çikolata ve şekerleme ürünlerinde kuralların ihlal edildiği tespit edilmiştir. Sağlık ve ürün kodlarında değişiklikler belirlendi. Tüketicilerin haklarının korunması için 5 Eylül 2014’den itibaren şekerleme ve çikolata ürünlerinin Ukrayna’dan ithalatı yasaklandı.” bilgisi yer aldı.

Rusya’nın aldığı karar Dünya Ticaret Örgütü ve Rusya Federal Gümrük Servisi yetkililerine ulaştırıldı.

Rusya Temmuz ayında kalitesiz olduğunu gerekçe göstererek Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’ya ait Roshen firmasının ürünlerinin girişini yasaklamıştı.

Ukrayna’dan Rusya’ya meyve, sebze, deniz ürünleri, meyve suyu, mısır unu, soya, ayçiçeği, patates ve diğer bir çok ürünün ihracı ile ilgili yasak sürüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.