Rusya’da Düşen Meteorun En Büyük Parçası Gölden Çıkarıldı

Rusya’da Düşen Meteorun En Büyük Parçası Gölden Çıkarıldı

Rus dalgıçlar, geçtiğimiz 15 Şubat'ta Çelyabinsk bölgesinde Çebarkul gölüne düştüğü tespit edilen meteor parçalarına ulaştı.

Rus dalgıçlar, geçtiğimiz 15 Şubat'ta Çelyabinsk bölgesinde Çebarkul gölüne düştüğü tespit edilen meteor parçalarına ulaştı. Dalgıçların çıkardığı 4,8 kilogram ağırlığındaki meteorun şimdiye kadar çıkarılanların en büyüğü olduğu belirtildi.

Arama çalışmalarını sürdüren dalgıçlar gölün 13 metre derinliğinde meteor parçalarına ulaştı. Dört parça gölden çıkartılırken 4,8 kilogram ağırlığındaki parçanın bugüne kadar bulunanların en büyüğü olduğu açıklandı. Ayrıca meteorun en büyük parçasının da tespit edildiği ifade edilirken, bu parçanın yüzlerce kilo ağırlığında olabileceği tahmin ediliyor. Uzmanlara göre bu meteor dünyaya düşen en büyük parça olabilir.

Meteor havada hareket halindeyken patlama meydana gelmiş ve oluşan ses dalgası sonucu binalarda maddi hasar yaşanmıştı. Yaklaşık 7 bin adet binanın camları kırılırken bin 600 kişi yaralanmıştı.

FIRSATÇILAR METEOR PARÇALARINI İNTERNETTE SATIŞA ÇIKARDI

Meteorun düştüğü günün ertesi bölgede yaşayan bazı yerliler internete meteor parçası satmaya başlamışdı. İnternete yerleştirilen resimlerdeki taş parçacıkların meteor olduğu iddia edilmişti.

Uzmanlar ise özel aletler olmadan bir taş parçasının meteor parçasından ayırt edilmesinin zor olduğunu dile getirmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.