Rusya’da Cumhuriyet Bayram’ı Coşkusu

Rusya’da Cumhuriyet Bayram’ı Coşkusu

Rusya’nın başkenti Moskova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ıncı yıl törenleri Swiss Otel’de gerçekleşti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ıncı yıl törenleri Swiss Otel’de gerçekleşti. Moskova’da bulunan Türk toplumu, yabancı büyükelçilik çalışanları ve Rus halkından yüzlerce misafirin katılımı ile yapılan kutlamalar yoğun ilgi dikkat çekti.

Resepsiyona ev sahipliği yapan Türkiye Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin, Cihan'a yaptığı açıklamada, Rusya’da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılımın her geçen gün arttığını, bunun ortak bir çabanın sonucu olduğunu söyledi.

Moskova’da faaliyette bulunan Türk diasporasının çalışmalarının bu yoğun ilgide desteklerinin büyük olduğuna değinen Büyükelçi, “Elbette bunda iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da iyiye gitmesinin katkısı da önemli." dedi.

"PUTİN’E TEŞEKKÜR"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği kutlama mesajı vesilesi ile teşekkür eden Büyükelçi Sezgin, “Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak Başkan Putin’in bu müşahedesine saygı ve teşekkürle karşılık veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin mesajında Türkiye’nin ekonomik, sosyal, bilim-teknoloji ve kültürel alanda elde ettiği başarılara ve dünya arenasında Türkiye’nin konumunun giderek güçlendiğine vurgu yaptı. Rus lider uluslar arası istikrar ve güvenliğin tesisi çerçevesinde iki ülke halkının çıkarları bağlamında güncel bölgesel ve küresel sorunların çözümü için karşılıklı verimli ve partnerlik işbirliğinin gelecekte de artacağına inandığını kaydetti.

"RUS UÇAKLARI ULUSLAR ARASI HUKUKU İHLAL ETMEDİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ve Türkiye arasında oluşturulan Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısı için Kasım sonunda Moskova’ya geleceğini belirten Büyükelçi, “Henüz resmileşmedi. Ancak bu şekilde planlanıyor. ÜDİK zirveleri bir yıl Rusya’da bir yıl da Türkiye’de yapılıyor. Bu defa Rusya Devlet Başkanı Putin’in ev sahipliğinde Moskova’da yapılacak. Sayın Başbakanımız da teşrif edecek. Yoğun bir gündemle ilişkilerimizi daha da ileri taşımanın yollarını arayacağız. Elbette Suriye de ele alınacak konulardan biri. Rusya ile ilişkilerimizde çok daha başka konular da var. Çok yoğun ve zengin bir ilişki manzumemiz mevcut.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın İL-20 tipi gözlem uçaklarının Karadeniz kıyısı boyunca uçuşu ile ilgili soruya cevap veren Sezgin, “Tespitlerimize göre uçak konusunda her şey uluslar arası hukuka göre cereyan etti.” dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.