Rusya, Süt Ürünleri İthalatı İçin Türkiye İle Görüşecek

Rusya, Süt Ürünleri İthalatı İçin Türkiye İle Görüşecek

Rusya’nın Türkiye’den süt ürünleri ithalatı için Ankara’ya heyet göndereceği ifade edildi. Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey...

Rusya’nın Türkiye’den süt ürünleri ithalatı için Ankara’ya heyet göndereceği ifade edildi.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi (Rosselhoznadzor) Başkanı Danışmanı Aleksey Alekseyenko, basında konuyla ilgili çıkan haberleri doğruladı. Alekseyenko, “Salı günü kurum olarak Türkiye’ye heyet gönderiyoruz. Heyet başkanı ben olacağım. Sadece süt ürünleri değil, çeşitli gıda ürünlerinin sevkiyatı konusunu da ele alacağız. Türk üreticileri ile görüşmeler yapmayı planlıyoruz. Dolayısıyla bu ziyaret Türkiye’de ürün ve üreticiler ile bir daha tanışma, inceleme ve anlaşma gezisi olacak.” dedi.

Rusya’da faaliyet gösteren Rus -Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan da, “Ticari ekonomik ilişkileri açısından iki ülke arasında olumsuz dönem artık kapandı. Türkiye çeşitli gıda ürünlerini ihraç edebilir. Bu potansiyel mevcut. Balık ürünleri de ihraç edilebilir. Eskiden bazı ürünlerin ihracı konusunda kota başta olmak üzere bazı sıkıntılar vardı. Ama bugün durum değişti. Türk iş dünyasına tavsiyem, geçmişte olan hataların yapılmaması ve Rusya piyasasının iyi değerlendirilmesi.” dedi.

TÜRKİYE RUSYA’YA KALİTELİ SÜT SATACAK POTANSİYELE SAHİP

Rusya'da faaliyet gösteren Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) Başkanı Esat Sarı da, “Türkiye bugün AB ülkelerine ciddi şekilde süt ürünleri ihraç ediyor. AB’ye bir ürün ihraç edebilmek için yüksek kalite standartlarına sahip oluması şart. Dolayısıyla Türkiye, Rusya’ya çok rahatlıkla kaliteli süt ürünleri ihraç etme potansiyeline sahip.” şeklinde konuştu.

Türkiye 2013 yılında Rusya’ya 1,755 milyar dolar değerinde tarım ürünleri ihraç etmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.