Rus Vekiller Suriye’ye Gidiyor

Rus Vekiller Suriye’ye Gidiyor

Suriye’ye dış askeri müdahale ve yaptırıma karşı çıkan Rusya, Şam’a vekil çıkarması yapacak.

Suriye’ye dış askeri müdahale ve yaptırıma karşı çıkan Rusya, Şam’a vekil çıkarması yapacak. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, parlamentodan bir heyetin Şam’a gideceğini ve Suriyeli meslektaşları ile görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

Parlamentoda Suriye konusunda yapılan müzakerelerde bilgi veren Narışkin, “Vekillerden oluşan bir delegasyonu Suriye’ye göndermeye hazırız. Bu ülkede yaşanan gelişmeleri ele alacaklar.” dedi. Narışkin, ziyaretin ne zaman gerçekleşeceği ile ilgili bilgi vermedi.

Rusya parlamentosu Duma 11 Eylül’de aldığı kararla Suriye’ye yönelik herhangi bir dış askeri müdahaleye karşı olduklarını açıklamıştı. Ay başında ABD’ye planlanan gezi ise olumlu cevap alınamaması nedeni ile iptal edilmişti. Amerikalı meslektaşlarını hazırlıksız olmakla eleştiren Narışkin, Suriye konusunda tüm diplomatik yolların henüz tükenmediğine işaret etti.

Duma Başkanı 20. yüzyılda yaşanan olaylardan çıkarılan acı derslerin uluslar arası hukuk ve kurumların göz ardı edilmemesini zorunlu kıldığını hatırlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.