Rumlar, Rusya'nın Hava Üssü Talebini Kısmen Kabul Etti

Rumlar, Rusya'nın Hava Üssü Talebini Kısmen Kabul Etti

Rusya, hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nü kullanması talebinde bulundu.

Rusya, hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) Baf’taki “Andreas Papandreu Hava Üssü”nü kullanması talebinde bulundu. Rum Bakanlar Kurulu, son toplantısında, Rusya’nın bu talebini kısmen karşılama kararı aldı.

Rum Politis gazetesi, Rusların hava üssünü kullanımlarının, en azından bu aşamada, Rusya Hava Kuvvetleri’nin nakliye uçakları ve her tipteki uçaklarının yalnız insanî nedenlerle ve acil durumlarda iniş yapmaları ile sınırlı olacağını yazdı.

Gazete Rus savaş uçaklarının hava üssünü kullanmaları konusunun, Rus Deniz Kuvvetleri’ne bağlı savaş gemilerinin Rum limanlarına demirlemeleri konusuyla birlikte, Rum Savunma Bakanı Fotis Fotiu’nın geçen Mayıs ve Haziran ayında Moskova’da yaptığı temaslar sırasında gündeme geldiğine işaret etti.

“Bakanlar Kurulu son toplantısında, Moskova’nın, Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri uçaklarının Baf’taki ‘Andreas Papandreu’ hava üssünü kullanmaları talebinin kısmen yerine getirilmesine yeşil ışık yaktığını aktaran gazete, Rus savaş uçakları için bu kısıtlı kolaylıkların bile oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.