Konya halkı Filistin'in ve Hamas'ın yanında

Konya halkı Filistin'in ve Hamas'ın yanında

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Yaşananlar, sadece izleniyor. Hatta kimisi de ticarete devam ediyor. Bunların hepsi biz Müslümanların vicdanını yaraladı” dedi

Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı, Hükümet Meydanı'nda 'Şehitlere Rahmet Zalimlere Lanet' başlığıyla bir basın açıklaması düzenledi. Programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'ın yanı sıra; il başkan yardımcıları, Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

img-2787.jpg

KONYA HALKI FİLİSTİN'İN VE HAMAS'IN YANINDA

Saadet Partisi ve Milli Görüşçü Kuruluşlar olarak en başından beri Filistin ve Kudüs davasının yeryüzündeki en büyük savunucularından olduklarını dile getiren Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, bugün de davalarının arkasında olduklarına vurgu yaptı.
“Hamas Lideri Şehit İsmail Haniye’nin çağrısı ve özellikle genel başkanımızı arayıp meydanlara çıkmamızı istemesi üzerine biz de Saadet Partisi ve Milli Görüşçü Kuruluşlar olarak, Haniye’nin öncelikle talebi sonra vasiyeti durumuna dönüşen bu isteğini yerine getirmek üzerine meydanlardayız” diyen Başkan Saydam, “Bugün yine Konya’mızda farklı zamanlarda farklı meydanlarda programlar olacak ve Konya Halkı Filistin’in, Gazze’nin, Hamas’ın yanında olduğunu gösterecektir. Geçmişte olduğu gibi bugün de Filistin davasına sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu.

img-2793.jpg

BATININ İKİYÜZLÜ TUTUMUNA ŞAHİT OLUYORUZ!

İsrail’in 7 Ekim’den itibaren Gazze’de başlattığı işgalin maalesef ki tüm acımasızlığı ile devam ettiğine dikkat çeken Saydam, “Yakın tarihin en acımasız ve en vahşi işgali; bugüne kadar on binlerce mazlumun canını almıştır. Siyonist rejim kadın, çocuk, yaşlı demeden hunharca bir şekilde katliamlar yaptı, yapmaya da devam ediyor. Hastaneleri, camileri, kiliseleri, okulları ve mülteci kamplarını dahi hedef alan terör devleti; tüm dünyanın gözü önünde bütün savaş suçlarını işlemiştir” dedi. Saydam, daha sonra şunları kaydetti: “İsrail hapishanelerinde Filistinli mazlumlara uygulanan işkence ve tecavüzler ise artık uygulanan zulmün ne denli korkunç olduğunu gözler önüne sermektedir. Evet! Gazze’de bir soykırım vardır ve bu soykırım tüm dünya devletlerinin gözü önünde yapılmaktadır. Srebrenitsa’da, Karabağ’da, Yemen’de ve nice İslam ülkesinde yaşananlar bugün Gazze’de tekrar etmektedir. İnsanlığın, vicdanın ve uluslararası hukuk ilkelerinin yok sayılarak işlendiği bu katliamlar, şimdiden tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. İsrail barışı, huzuru ve uluslararası hukuku hedef alarak tüm dünyayı büyük bir kaosa çekmektedir. Bütün bunlar yaşanırken bizler Batı’nın ikiyüzlü tutumuna bir kez daha şahit olduk. Rusya-Ukrayna savaşında tüm dünyayı ayağa kaldıran ABD ve Batı; aylardır uygulanan soykırımı açıkça desteklediğini her fırsatta dile getirmiştir. Sözde demokrasinin ve medeniyetin beşiği olanlar; uygulanan kan dondurucu vahşete alkış tutmaktadır. Bizler ne Anglosaksonları ne de ABD’yi bugün tanımadık.”

img-2785.jpg

İSLAM ÜLKELERİ SUÇA ORTAK OLDU!

Soykırımla, işkencelerle ve katliamlarla maruf olanların İsrail’i desteklemesinin kendilerini şaşırtmadığını ifade eden Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarihleri kötülükle yazılanların, bugün Netanyahu ’ya alkış tutması sadece ve sadece Batı’nın gerçek yüzünü göstermiştir. Geçmişinde Leopold, Hitler, Mussolini ve daha nice caniler bulunduranlar tabii ki de Netanyahu’yu alkışlayacak, zulme destek verecektir. Uluslararası Adalet Divanı’nın bile savaş suçu işlendiğine hükmettiği bir dönemde soykırımı açıktan desteklemek İsrail’i daha da cesaretlendirmiştir. Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde bir kahraman gibi karşılanması ise işgale verilen desteği bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir.
Batı’nın bu ikiyüzlü politikası geçmişten beri aşina olduğunuz bir durumdur. Fakat İslam ülkelerinin aylardır kınamaların ötesinde bir adım atmaması, yaşananları sadece izlemesi ve hatta kimisinin ticarete devam etmesi Müslümanların vicdanını yaralamıştır. Ülkemiz de başta olmak üzere ticarete devam eden bazı İslam ülkeleri; İsrail’in işlediği suçlara dolaylı da olsa ortak olmuştur. İktidar tüm uyarılara rağmen maalesef aylarca ticarete devam etmiş, hatta ülkemizden silah sanayisinde kullanılan malzemeleri bile gönderildiği ortaya çıkmıştır. Bu süreçte; 'İsrail’le ticaret, Filistin’e ihanet' diyerek bu duruma tepki gösterenlerin darp edilerek göz altına alındığına dahi şahit olduk.”

ekran-goruntusu-2024-08-03-150130.png

İSRAİL'İN HEDEFİ FİLİSTİN DEĞİL TÜM MÜSLÜMAN COĞRAFYASIDIR!

İslam ülkelerinin sessizliğinin, İsrail’e ayrı bir cesaret verdiğini aktaran Başkan Saydam, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yaşanan her vahşeti sadece kınamakla geçiştirmesinin, soykırımın değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramadığını söyledi. Saadet Partisi olarak Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ilk günden itibaren söylediğini söylemeye, bölge ülkelerini ikaz etmeye devam ettiklerinin altını çizen Saydam, “Ve diyoruz ki; İsrail’in yegâne hedefi bölge ülkelerini kana ve gözyaşına boğmaktır. Bugün zulme göz yumanlar, Siyonizm’in bir sonraki hedefi olduğunu unutmamalıdırlar. Bugün Yemen’i, Lübnan’ı, Filistin’i, Suriye’yi ve İran’ı hedef alan terör devleti; yarın Mısır’ı, Türkiye’yi, Suudi Arabistan’ı ve diğer İslam ülkelerini de hedef alacaktır. İsrail bölgemiz için en büyük tehdittir ve her devlet için en büyük beka sorunudur.
Güvenliğini Filistin’den başlatmayanlar, yarın emniyette olmayacaktır. Kudüs’ü sahiplenmeyen, işlenen soykırımın karşısında durmayan ve somut hiçbir adım atmayan her yönetim; günü gelince pişman olacaktır. Çünkü İsrail’in hedefi sadece Filistin değil, tüm Müslüman coğrafyasıdır. Bu hakikati yıllardır tüm İslam ülkelerine anlatmaya çalışan, hayatını Filistin’in özgürlüğü için adayan Şehit Komutan İsmail Haniye’nin şehadeti, bölgemizdeki ateş çemberinin gittikçe büyüyeceğini göstermektedir. Bir kez daha söylüyoruz; İslam ülkeleri için birlik ve beraberlikten başka çıkar yol yoktur. Batı’nın ve siyonist rejimin böl, parçala, yok et stratejisine karşı; birlik, bütünlük ve cesaret anlayışı dışında kurtuluş olmayacaktır” diye konuştu.

HALİD MEŞAL TBMM'YE DAVET EDİLMELİ

İşlenen vahşetin, uygulanan soykırımın ve dökülen kanın zaferle neticelenmeyeceğini çok iyi bildiklerini belirten Saadet Partisi GİK Üyesi ve Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Zalimin mazluma, batılın hakka, zulmün merhamete, kötülüğün iyiliğe galebe çaldığı görülmemiştir ve görülmeyecektir. Bu dava yetimlerin, öksüzlerin, biçarelerin davasıdır” dedi. Bu davanın Ümmet-i Muhammed’in, insanlığın ve vicdandan yana olanların davası olduğunu haykıran Saydam, “Bu dava Yaser Arafat’ın, Şeyh Ahmed Yasin’in, Abdülaziz El Rantisi’nin, Nizar Rayan’ın, Salih Aruri’nin ve İsmail Haniye’nin davasıdır. Biliyor ve inanıyoruz ki zafer Filistin’e nasip olacak. Öldürerek, yok ederek kazandığını sananlar; bugünün de yarının da en büyük kaybedenleridir. Zulüm ile abat olunduğu görülmemiştir” cümlelerini kullandı. Hitler’i örnek alan Siyonist zihniyetin, aynı akıbeti paylaşmaktan kaçamayacağını kaydeden Saydam, konuşmasını şöyle noktaladı: “Dünün Nazileri hangi hüsranı yaşadıysa, bugünün Neonazileri de aynı hüsranı tadacaktır. Netanyahu’ya alkış tutanlar Vietnam’da, Afganistan’da, Irak’ta nasıl kaybettiyse Filistin’de de kaybedecektirler. Türkiye başta olmak üzere tüm İslam ülkelerinin ve Filistin’den yana olan devletlerin atacağı adımlar, Siyonizm’i yerle yeksan edecektir. Bizler, ABD’nin katil Netanyahu Kongrede konuşturmasının ardından İsmail Haniye’nin TBMM’ye davet edilmesi çağrısı yapmıştık. Bugün de kendisinin çağrısı üzerine meydanlardayız.Genel Başkanınız Temel Karamollaoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze ve İsrail hapishanelerindeki mahkûmlar için destek mitingleri isteyen Haniye’nin şehadetinin ardından çağrımızı yineliyor ve Hamas’ın yeni lideri Halid Meşal’in Millet Meclisimize davet edilmesini talep ediyoruz. Filistin davası, hepimizin davasıdır ve zafer Allah’ın izniyle bizlere nasip olacaktır. 'Nehirden denize özgür Filistin' bir hayal değil, bir hakikattir ve bu hakikat mutlaka gerçekleşecektir. Buradan bir kez daha en gür sesimizle haykırıyoruz; bir Filistin vardı. Bir Filistin gene var ve daima var olacak Şehit Komutan İsmail Haniye’ye ve Filistin için canını ortaya koyarak şehadete eren şehitlerinize Allah’tan rahmet diliyoruz.” Başkan Saydam'ın konuşması, sık sık sloganlarla kesildi. Partililer tarafından değişik yazı ve görsellerin yer aldığı pankartlar da açıldı.

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum