Rumlar, Erdoğan'ın Yine Bm'ye Şikayet Etti

Rumlar, Erdoğan'ın Yine Bm'ye Şikayet Etti

Rumlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyaretini Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etti.İlk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapan Erdoğan'ın adaya gelişinden rahatsız olan Rumlar, New York'ta bulunan BM Temsilciliği'ne konu ile ilgili...

Rumlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC ziyaretini Birleşmiş Milletler'e (BM) şikayet etti.

İlk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapan Erdoğan'ın adaya gelişinden rahatsız olan Rumlar, New York'ta bulunan BM Temsilciliği'ne konu ile ilgili şikayette bulundu.

Rum Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs'ın BM'deki Daimi Temsilcisi Nikos Emiliu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un ve BM Güvenlik Konseyi'nin şimdiki başkanı olan ABD'nin Daimi Temsilcisi Samantha Power'e konuyla ilgili birer mektup gönderdi.

Mektuplarda, Erdoğan'ın 'işgal' bölgelerine ziyaretinin 'yasa dışı' olduğu ve Ankara tarafından bu ziyarete sembolik anlamlar yüklenmesinin kabul edilmez olduğu belirtildi.

Mektuplarda, Erdoğan'ın 'yasa dışı' ziyaret öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalardan da söz edildi. Mektupta, "Bu açıklamalar Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakerelerin ilerlemesi için beklenti ve umutları ortadan kaldırmakta, güven duygusunu azaltmakta ve havayı baltalamaktadır.” ifadelerine yer verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.