Rumi Barış Ve Diyalog Ödülleri Sahiplerini Buldu

Rumi Barış Ve Diyalog Ödülleri Sahiplerini Buldu

ABD’nin başkenti Washington’da faaliyet gösteren Rumi Forum'un, bu yıl 7.sini düzenlediği Rumi Barış ve Diyalog Ödülleri sahiplerini buldu.

ABD’nin başkenti Washington’da faaliyet gösteren Rumi Forum'un, bu yıl 7.sini düzenlediği Rumi Barış ve Diyalog Ödülleri sahiplerini buldu. Washington’un prestijli basın derneği Ulusal Basın Kulübü’nde gerçekleşen programa 15 farklı ülkeden akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Gecede 'Toplum Hizmetine Olağanüstü Bağlılık', 'Barışa Olağanüstü Bağlılık' ve 'Eğitime Olağanüstü Bağlılık' başlığıyla 3 ayrı kategoride ödül dağıtıldı.

Time Dergisi'nin 2012 yılında "Dünyadaki en etkili 100 kişi" arasında gösterdiği, dünyada açlığın sona erdirilmesi adına geri kalmış ülkelerde sağlıklı, temiz ve sürdürülebilir yemek pişirme sistemleri kuran ünlü aşçı Jose Andres, ‘Toplum Hizmetine Olağanüstü Bağlılık’, İnsan hakları konusundaki çalışmalarıyla tanınan, Lantos İnsan Hakları ve Adalet Vakfı Başkanı Annette Lantos ‘Barışa Olağanüstü Bağlılık’ ve yaşayan en önemli entellektüeller arasında gösterilen, Afrika kıtası ve İslam üzerine çalışmalar yapan Binghamton Üniversitesi Küresel ve Kültürel Çalışmalar Enstitüsü Direktörü Dr. Ali Mazrui'ye de, "Eğitime Olağanüstü Bağlılık" ödülü verildi.

Rumi Forum’un 1999 yılında topluma hizmet etme ve sosyal birleşimi geliştirme ideali ile kurulduğunu hatırlatan Başkan Emre Çelik, ödüllerin barış, diyalog, hoşgörü ve insanlığa hizmete kendini adamış kişilere verildiğini dile getirdi. Bilgisizlik ve önyargının eğitim ve diyalog yoluyla üstesinden gelinebileceğine dikkat çeken Çelik, "Rumi Forum Onursal Başkanı Fethullah Gülen, dünya genelinde benzer kuruluşları demokrasi ve insan haklarına saygı gibi ortak değerleri benimseme noktasında motive ediyor." dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ulusal Basın Kulübü Başkanı Angela Greiling Keane, dernek olarak çok sayıda misyona sahip olduklarını, bunların Mevlana’nın savunduğu fikirler ile yakın bağlantısı olduğunu dile getirdi. Özellikle ifade özgürlüğüne büyük önem verdiklerini belirten Keane, ABD ve dünya çapında bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Keane, hoşgörü ve diyaloğun, farklı inanç ve kültürler arasında yayılmasına önem verdiklerini vurguladı.

Mesnevi’yi okuduğunda hayran kaldığını anlatan Güney Afrika’nın Washington Büyükelçisi İbrahim Resul, kitabın Rumi’nin harika bir çalışması olduğunu dile getirdi. Ödül törenden bir gün sonra başlayacak ‘Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası’ adlı konferansın önemine değinen Resul, organizasyonun Rumi’nin ruhu ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin rehberliğiyle barışın inşaasını ele aldığını ifade etti. Rumi Forum'un küresel Hizmet Hareketi’nin bir parçası olduğunu dile getiren Resul, hareketin Afrika kıtasındaki faaliyetlerinden övgüyle bahsetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.