Rum Milletvekilleri 'İpotekli Mallar'ın Satılmaması İçin Ölümle Tehdit Edildi

Rum Milletvekilleri 'İpotekli Mallar'ın Satılmaması İçin Ölümle Tehdit Edildi

Güney Kıbrıs'ta kendilerini 'Silahlı Adalet Grubu' olarak niteleyen bir grup, Rum siyasi parti başkanlarını ve milletvekillerini tehdit etti. Grup, ipotekli malların satışıyla ilgili yasanın meclisten geçmesi halinde bazı parti başkanları...

Güney Kıbrıs'ta kendilerini 'Silahlı Adalet Grubu' olarak niteleyen bir grup, Rum siyasi parti başkanlarını ve milletvekillerini tehdit etti. Grup, ipotekli malların satışıyla ilgili yasanın meclisten geçmesi halinde bazı parti başkanları ve milletvekillerini öldüreceklerini açıkladı.

Rum siyasi parti başkanları, ipotekli malların açık artırma usulü satışı konusunda “Son Uyarı” başlığını taşıyan ve bugüne kadar bilinmeyen 'Silahlı Adalet Grubu'nun imzasını taşıyan tehdit mektupları aldıklarını iddia etti.

Buna göre söz konusu grup, siyasi partileri ve milletvekillerini, ilgili yasanın meclisten geçmesi halinde kan dökmekle tehdit ederek, “açık artırmada satılacak her konutun bedelini bir milletvekili ve ya bir bankacı ödeyecek” tehdidinde bulundu.

Grup tarafından ilgili kişilere gönderilen tehdit mektubunda, “Özellikle ‘birinci konutlarla’ (ailenin halen içerisinde yaşamakta olduğu konut) ilgili açık artırma usulü satış yasasının meclisten geçmesi halinde siyasi parti başkanları ve milletvekilleri, bedel ödemeye hazır olmalıdır. Biz terörist veya katil değiliz ancak mallarımızı ve çocuklarımızın geleceğini sonuna kadar savunmak için gerekirse terörist de katil de olmaya hazırız." ifadeleri yer aldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.