Yurt dışı çıkış harcına dev zam! Fiyatı yüzde 233 arttı

Yurt dışı çıkış harcına dev zam! Fiyatı yüzde 233 arttı

Yurt dışına çıkacaklara kötü haber! Yurt dışı çıkış harcı 5 katına çıktı. TBMM'de kabul edilen yeni düzenlemeyle yurt dışı çıkış harcı yüzde 233 zamla 500 TL'ye çıkarıldı.

Türkiye'den yurt dışına çıkışlar daha pahalı hale geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen "Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" kapsamında, yurt dışı çıkış harcının 500 Türk Lirasına yükseltilmesini öngören 51. madde, milletvekilleri tarafından kabul edildi.

Söz konusu alınan karara göre harç, yurt dışı çıkış harcı tutarı, her yılın başında bir önceki yıla ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında tespit edilen yeniden değerleme oranında artırılarak ve bu yeni tutar yıl boyunca uygulanacak. Bu şekilde hesaplanan harç tutarının 10 liraya kadar ki kesirleri dikkate alınmayacak.

Bu düzenleme kapsamında, 2024 yılının ocak ayının 10'uncu günü sonuna kadar yurt dışına çıkış yapan vatandaşlar, 2023 yılı sonu itibarıyla geçerli olan yurt dışı çıkış harcı tutarını ödemeleri halinde herhangi bir fark ödemesi yapmayacak. Bu hüküm, düzenlemenin yayımını izleyen 10'uncu günde yürürlüğe girecek

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.