Rıza Kayaalp Gümüş Madalyada Kaldı

Rıza Kayaalp Gümüş Madalyada Kaldı

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın altıncı gününde 130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp gümüş madalyada kaldı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yer alan Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan Dünya...

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın altıncı gününde 130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp gümüş madalyada kaldı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yer alan Gymnastics Palace Spor Salonu'nda yapılan Dünya Güreş Şampiyonası, grekoromen stil müsabakalarında Kayaalp, akşam seansında çıktığı final maçında Kübalı rakibi Mijain Lopez’e 2-0 yenildi. İlk periyodunda rakibini pasiviteyle yere yatıran ve yaptığı iki çırpma ile 2-0 öne geçen Lopez, mücadelenin ikinci periyodunda da bu üstünlüğünü korudu ve altın madalyanın sahibi oldu.

Final müsabakasını Taşkent’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik Hizmetleri Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, güreş federasyonu eski başkanı ve AKP milletvekili Osman Aşkın Bak'la birlikte izledi.

Bu madalya ile birlikte Türkiye’nin şampiyonadaki madalya sayısı da yediye yükseldi. Türkiye’nin biri bayanlarda olmak üzere toplamda 1 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalyası oldu.

Bu arada yarın şampiyonanın son gününde yapılacak grekoromen müsabakalarında 59 kiloda Fatih Üçüncü, 71 kiloda Yunus Özel ve 98 kiloda Cenk İldem madalya umuduyla mindere çıkacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.