Rıza Bey Apratmanı'ndaki ihmal 8 yıl önce raporlanmış!

Rıza Bey Apratmanı'ndaki ihmal 8 yıl önce raporlanmış!

İzmir’de 6,6’lık depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı ile ilgili şok detay.

8 katlı enkazın altından 3 yaşındaki Ayda Gezgin sağ olarak kurtulurken, söz konusu ihmal sonrası felaket “geliyorum” demiş! Bayraklı Belediyesi’nin 2012 yılında hazırladığı binanın Deprem Riski Değerlendirme Raporuna göre “Rıza Bey Apartmanı’nın hasar görme ihtimalinin olduğuna” dair ifadeler ortaya çıktı. Raporun üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen hiçbir kurumun harekete geçmemesi pes dedirtti.

İzmir’de meydana gelen 6,6’lık depremin ardından Türkiye yasa bürünürken, arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.  Yaşanan yıkımın bilançosu ortaya çıkmaya devam ederken, binaların yıkılmasıyla ilgili ihmal konusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Tüm Türkiye’nin gözünü diktiği, 3 yaşındaki Ayda Gezgin’in sağ olarak kurtulduğu, şu ana kadar 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı ve 8 kişinin enkaz altında olduğu tahmin edilen Rıza Bey Apartmanı ile ilgili şok bir detaya ulaşıldı. 

RIZA BEY APARTMANI İLE İLGİLİ ŞOK BELGE

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi ve Yapı Laboratuvarı tarafından hazırlanan Bina Deprem Riski Değerlendirme Raporu’nda yaşanan ihmalin boyutunu gözler önüne serildi. 2012 yılında yapılan Bina Deprem Riski Değerlendirme Raporu’nda 8 katlı Rıza Bey Apartmanı’yla ilgili binanın yıkılması gerektiği belirtilirken, binanın 3. grup risk kategorisinde olduğuna vurgu yapıldığı ortaya çıktı. Değerlendirme raporunda, “Binanın yapılan incelemelere göre hasar görme ihtimalinin olduğu, 2007 deprem yönetmenliğine göre performans analizinin yaptırılmaya gerekli olduğu kanaatine varılmıştır” ifadeleri yer aldı.

RAPORUN ÜZERİNDEN 8 SENE GEÇTİ

Raporun üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Rıza Bey Apartmanı ile ilgili herhangi bir incelemenin yapılmaması şok etkisi yaratırken, söz konusu ihmal onlarca vatandaşın enkaz altında kalmasına sebep oldu. Binada enkaz altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları sürerken, Bayraklı Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihmalin faturasını birbirine atmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Bayraklı Belediyesi’nin herhangi bir riskli yapı tespiti olmadığına dair bildiri gönderdiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.