Riskli binalar TBMM'nin gündeminde

Riskli binalar TBMM'nin gündeminde

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri’de riskli bulunan yapıları TBMM gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arıkan, “Az, orta ve ağır derecede hasar gören binaların bilgisi mevcut mudur? Mevcutsa bu binalar hakkında bugüne kadar hangi işlemler yapılmış, ne gibi çalışmalar yürütülmüştür?” dedi.

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri’de bulunan riskli yapıları Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM) gündemine taşıdı. Çevre ve Şehirlik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arıkan, Kayseri’de depremle ilgili hazırlıklarının yapılıp yapılmadığını sordu.

HASARLI BİNALAR TESPİT EDİLİYOR MU?

Arıkan, Kahramanmaraş depremin ardından Kayseri’de riskli yapıların olduğunun altını çizerek, “Depremden sonra Kayseri’de de az, orta veya ağır derecede hasar gören binalar olduğu tespit edilmiş ve afet bölgesi ilan edilmiştir. Hasarlı binaların tespiti ve bunlarla ilgili eylem planı henüz bilinmezken, bilim çevreleri ve kamuoyu tarafından Ecemiş, Sarız, Erkilet fayının hareketliliği tartışılmaktadır. Kayseri büyük bir depremde hasar almış, başka depremler ile de karşı karşıyadır. Bununla birlikte özellikle deprem sonrası alınan önlemler, yeni haritalandırmalar ve eylem planları bilinmemekte yapılan çalışmalar kamuoyu tarafından merak edilmektedir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.