Resmiyet kazanıyor

Resmiyet kazanıyor

Erdemirspor'un Beko Basket Ligi'ne katılım hakkını satın alarak 1. lige yükselen TorkuSelçuk Üniversitesi'nde bu işlem resmiyet kazanıyor

Erdemirspor'un Beko Basket Ligi'ne katılım hakkını satın alarak 1. lige yükselen TorkuSelçuk Üniversitesi'nde bu işlem resmiyet kazanıyor. Selçuk Üniversitesi yöneticileri bugün Ereğli'ye gidip Erdemir'in genel kuruluna katılarak kulübü devralacak. İsim, yer ve renk değişimi çarşamba gününe kadar federasyona bildirilecek

Bir hayal gerçek oluyor. 4 sezondur Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeye çalışan Torku Selçuk Üniversitesi sonunda muradına eriyor. Daha önce isim hakkının satın alınması konusunda Erdemir Spor Kulübü ile anlaşana Torku Selçuk Üniversitesi bu işlemi bugün resmiyete döküyor. 2 eylül tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta sonraya ertelenen Erdemir Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu bugün gerçekleştirilecek. Selçuk Üniversitesi yönetiminden bir heyet Ereğli'yi giderek Erdemir'in kongresine katılacak. Yöneticiler burada önce Erdemir Spor Kulübüne üye olacak ve ardından yönetimi devralacak. Bütün Selçuk yönetimimin Erdemir'e kayıt işleminin tamamlanmasından sonra tüzük değişikliğine gidilerek takımın ismi Torku Konya Selçuk Üniversitesi, renkleri yeşil-beyaz, merkezi de Konya olarak değiştirilecek. Bütün bu değişikliklerin tamamlanmasının Çarşamba'yı bulabileceği bütün prosedürün bu hafta içinde tamamlanacağı tahmin ediliyor.

YEŞİLGİRESUN ERDEMİR'E DAVA AÇTI

Erdemir Spor Kulübü daha önce Beko Basketbol Ligi'nden çekileceğini açıklamıştı. Basketbol şubesini tamamen kapatacağına açıklayan Erdemir'in bu kararının ardından federasyon tarafından Yeşilgiresun Belediye'ye Beko Basketbol Ligi daveti gönderilmişti. Ancak federasyonun belirlediği tarihin bitimine az bir süre kala Erdemir gerekli evrakları federasyona gönderdi ve lige katılacağını açıkladı. Bu başvuruyu kabul eden federasyon Yeşilgiresun Belediye takımına gönderdiği daveti geri çekti. Ardından Selçuk Üniversitesi'nin Erdemir'in isim hakkını satın aldığını kamuoyuna açıklamasından sonra Yeşilgiresun Belediye yönetimi Erdemir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yeşilgiresun Belediye, Cumhuriyet Savcılığına sahte belge tanzimi, kamuoyunu yanıltıcı beyanda bulunulması ve güveni kötüye kullandığı gerekçesiyle Erdemirspor hakkında şikayette bulundu. Dava süreci devam ederken Türkiye Basketbol Federasyonu Selçuk Üniversitesi'nin başvurusunu kabul ederek Beko Basketbol Ligi'ne katılımını onayladı.

YABANCILAR BEKLENİYOR

Öte yandan Beko Basketbol Ligi başvurusunun onaylanmasının ardından transfer harekatına başlayan ve ardı ardına 3 yabancı oyuncuya imza attıran Selçuk Üniversitesi yabancı oyuncularının Konya'ya gelmesini bekliyor. Mevcut kadro ile Konya'da çalışmalarını sürdüren Torku Selçuk Üniversitesi'nin yabancı oyuncularının bir kaç güne Konya'da olacağı ve Bursa'da oynanacak turnuvaya katılacakları bildirildi. Selçuk İspanya'nın Manresa takımından guard Troy DeVries, D-League takımı Delaware 87ers'ten forvet Sean Williams ile Spartak Primorie'den forvet Troy Gillenwater ile transfer etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.