Rekor evet beklentisi

Rekor evet beklentisi

Anayasa değişikliğinin Türkiye’nin demokratikleşme süreci açısından önemine dikkat çeken, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Konya’dan rekor düzeyde evet beklediklerini bildirdi



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, önceki gün Konya’nın ilçelerine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından dün AK Parti İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AK Parti Konya Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediye Başkanları ile AK Parti il yöneticileri katıldı.
Anayasa değişikliğinin önemini anlatan Bakan Ahmet Davutoğlu, yaptıkları gezi ve incelemelerde Anayasa değişikliği için Konya’dan olumlu yansımalar aldıklarını belirterek, “Konya, genel ve mahalli seçimlerde olduğu gibi Anayasa değişikliği için yapılan referandumda da rekor düzeyde destek verecektir. Konya bugüne kadar Türk siyasetinde hep belirleyici unsur olmuştur, bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir” dedi.
TEK ENGEL 12 EYLÜL ANAYASASI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye'nin demokratikleşmesinin gecikmesi, AB sürecinin gecikmesi, uluslararası alanda, Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde bu kadar çok dava ile karşı karşıya kalınmasının tek müsebbibi varsa 12 Eylül Anayasası'' diye konuştu. Davutoğlu, dün Konya'nın ilçeleri Çeltik, Yunak, Doğanhisar, Hüyük ve Beyşehir'i ziyaret ettiğini anımsatarak, ''Aynı zamanda belediye başkanı olan 2 şehit babasını ziyaret ettim. Hemşehrilerimizden gördüğümüz yakın alaka, muhabbet bize büyük enerji verdi. Bütün bu ilçelerimizde gördüğümüz derin muhabbet, halkımızla partimizin Hükümetimizin nasıl kaynaştığının çok açık bir göstergesiydi'' diye konuştu. Halkın beklentilerinin çok büyük olduğunu ve bu beklentileri karşılamak için de gece gündüz çalışmaya kararlı olduklarını anlatan Davutoğlu, ''Öylesine büyük bir milleti temsil ediyoruz ki; 24 saat yetmezse 25. saati, 7 gün yetmezse 8. günü bulacağız. Biz, bu azimle çalışacağız. Dün ilçelerde halkımın bu reform değişikliğini ve kendisine sağlanan imkanları çok iyi değerlendirdikleri intiba edindim. Referanduma çok güçlü bir destek vereceklerini ve güçlü bir sesle 'evet' diyeceklerini bir kez daha görmekten de büyük mutluluk duydum. Bu referandumda güçlü bir 'evet'in çıkması sadece bir referandum açısından önemli değil, aynı zamanda Türkiye'nin uluslararası itibarı bakımından da çok önemlidir. 12 Eylül sabahı demokratikleşmeye, sivilleşmeye, daha geniş insan hak ve özgürlüklerine, daha sağlam bir kurumsal yapıya, daha bağımsız bir yargıya 'evet' denmiş olması hasebiyle dünyada çok daha itibarlı bir Türkiye olacak” ifadelerini kullandı.
Bir gazetecinin ''Konya'daki ilgiyi diğer illerde görüyor musunuz?'' sorusu üzerine Davutoğlu, ''Bu yanlış bir kanaat, nereden çıktı, kaynağınız nedir bilmiyorum. Ben 10 gün önce Kahramanmaraş ve Kilis'teydim orada gördüğüm heyecan aynen Konya'da gördüğüm heyecan... Hatta Kahramanmaraşlılar tatlı tatlı 'yerel seçimlerden sonra birincilik için Konya ile yarışacağız' diye benim üzerimden Konya'ya bir mesaj gönderiyorlar. İstanbul'da bir çok toplantıya katıldım. Kendi gözlemlerim olarak söylüyorum. Orada da halk bu referandumun ne anlama geldiğini son derece iyi anlamış durumda. Bütün Anadolu'da Bakanlarımız ve milletvekillerimiz geziyor. Milletimizde çok ciddi bir teveccüh var'' diye konuştu. 
Referandum çalışmaları nedeniyle Konya'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Davutoğlu, “Sayın Başbakanımızın katılımıyla inşallah Konya muhteşem bir miting gerçekleştirecek” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.