Ramazan Bilgiç: Bir Dokun Bin Ah İşit 

Ramazan Bilgiç: Bir Dokun Bin Ah İşit 

Siyasi Partilerin Meram İlçe Başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

DEVA Partisi Meram İlçe Başkanı Ramazan Bilgiç
Bir Dokun Bin Ah İşit 

“Ülkeyi yönetenler tozpembe tablolar çizmeye çalışsa da, günümüzde dertsiz insan yok”

DEVA Partisi Meram İlçe Teşkilatı olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 
Ve gördük ki, çalışma alanlarımız ne kadar farklı olsa da, temasa geçtiğimiz insanlardan dertsiz ve sorunsuz olanı yok denecek kadar az. 
Çalışmalarımız çerçevesinde geçtiğimiz hafta ilçemizde kurulan Yaylapınar semt pazarında esnaf ve vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. 
Sağ olsun bu ziyaretimizde Deva Partisi Konya İl Başkanımız sayın Seyit Karaca bey, İl Sekreteri Ahmet Elden bey, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri de bizleri yalnız bırakmadılar. 

Toplum genelinde yaygın kullanılan bir ata sözümüz var; ‘Bir dokun, bin ah işit.’ Tam da bu sözün karşılık bulduğu yerlerden biri de, Yaylapınar semt pazarımız. 
Esnafa soruyorsunuz kazanamamaktan dertli. 
Alım gücü günden güne azalan vatandaşa soruyorsunuz, fiyatların yüksekliği ve gönüllerince alış veriş yapamamaktan dertli. 
Tüm bu olumsuzluklara rağmen iktidar ve yerel yöneticilere göre Türkiye güllük gülistanlık bir ülke. 
Peki neden yöneticilere göre Türkiye’de her şey yolunda? Çünkü, kendilerini iktidar yapan, belediye başkanı seçen halktan koptular, uzaklaştılar da ondan.
EN BÜYÜK SORUNUMUZ 
LOGARLARIN YETERSİZ OLMASI
Halktan kopuk olan iktidar ve yerel yönetimlerin halkın sorunlarından habersiz olmasının normal olduğu ülkemizde bir ülkede yaşıyoruz. 
Ama yeri gelmişken altını bir kez daha çizmek isterim; DEVA Partisi Meram İlçe Teşkilatı olarak bizler halkımızla buluşmaya devam edeceğiz. 
Yaylapınar semt pazarında esnafımızla yaptığımız sohbetlerde öne çıkan sorun, logar oldu. 
Onlarca esnafın tezgah açtığı ve gün içinde binlerce insanın alışveriş için geldiği pazarda logarların yetersiz olması, özellikle yağışlı havalarda kendini gösteriyor. 
Yağmur normal zamanlarda berekettir. Esnafa göre ise satışlarının önündeki en büyük engel. 
Çünkü yağışlı günlerde pazarı deyim yerinde ise su basıyor. 
Çizmelerle çalışmak zorunda kalan esnaf, mallarının rezil olmaması ve pazardaki durum yüzünden vatandaşın alışveriş yapmaya gelmemesinden dertli. 
Yağışlı havalarda siftah bile yapmadan tezgahını kapatanların olduğunu ifade eden esnafların bizlerden isteği ise bu sorununa tercüman olmamız oldu. 
Şartlar ne olursa olsun Deva Partisi Meram İlçe Teşkilatı olarak Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ve ekibi gibi bizlerde halkla iç içe olmaya devam edeceğiz. 
Bu vesileyle Merhaba Gazetesi aracılığı ile sorunun birinci dereceden muhatapları yerel yöneticilerimize sesleniyorum; ‘Esnafımızın sesine kulak verin. 
Onlarca sorunla mücadele ederek ayakta kalmaya çalışan esnafımız ve alışveriş için pazara gelemeyen vatandaşlarımızın bu sorununa en kısa sürede bir çözüm üretin.’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.